10.08.2011

Anna Perhon esikoiskirja Anna palaa rohkaisee jokaista naista elämään itsensä näköistä elämää

Kun syöt kevyesti, laihdut ja voit hyvin. Hyvän äidin lapsella on Reimatec – haalarit. Liikunta on hauskaa ja siitä tulee ihana olo. Tie tasapainoon kulkee joogasalin kautta. Lapsen syntymä merkitsee seksielämän kuolemaa. Tosirakkaus kestää kaiken. Nyky-yhteiskunta asettaa naiselle mahdottomia vaatimuksia.

Ei pidä paikkaansa, kirjoittaa toimittaja ja kolumnisti Anna Perho. Hänen väitteensä on, että työn, päiväkodin ja sosiaalisten odotusten puristuksessa hikoileville naisille hoetaan hyvää tarkoittavia uskomuksia, jotka itse asiassa vain lisäävät epämääräistä riittämättömyyden tunnetta. Entä jos myyttejä turvarievun tapaan hellivä yliminä ja ympäristö vaikenisivat hetkeksi, ja olisit vapaa tekemään mitä haluat?

Perho purkaa kirjassaan naisten paineistusta – omaa tai muiden aiheuttamaa – hauskasti ja provosoiden. Hän väittää muun muassa, että avioeroja otetaan aivan liian vähän, liikunta on tylsää ja että seksiä kannattaa harrastaa, vaikkei huvittaisikaan. Keskeinen ahdistusta aiheuttava myytti on Perhon mukaan se, että naisen pitäisi olla täydellinen vaimo, kokki, äiti ja rakastaja.

Täydellisyyden tavoittelusta luopuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei itseltään saa vaatia mitään. ”Voit kirittää itseäsi vaikka mihin, mutta silloin kannattaa keskittyä asioihin, jotka koet tärkeiksi. Pysähdy ja mieti kuka elämästäsi oikein määrää – sinä vai mielikuvituksesi.”

Lisäksi tunnetut naiset kertovat Perhon haastatteluissa, miten he saavat asiat rullaamaan omassa arjessaan.

”Toivon, että kirjani auttaisi lukijaa erottamaan omat arvonsa epämääräisistä ympäristön paineista ja olemaan oman elämänsä pomo. Että se olisi tsemppaava taputus olalle: ruuhkavuodet ovat elämän siisteintä aikaa, kun priorisoi itselleen ja perheelleen tärkeät asiat ja on muuten kuin Ellun kana.”
Anna Perho

Anna Perho on toimittaja ja kolumnisti, joka työskentelee tv-tuottajana. Perho on esiintynyt televisiossa ohjelmissa Perho tuli taloon sekä G-piste. Siviilissä hän on naimisissa ja kahden kouluikäisen lapsen äiti.

Lisätietoja:
Petteri Paasilinna
toimitusjohtaja
040 418 5409 | petteri@paasilinna.fi

Arvostelukappalepyynnöt:
Marjut Ruusuvaara
tiedottaja
040 1262 383 | marjut.ruusuvaara@paasilinna.fi

 

Syksyllä 2009 perustettu Kustannusosakeyhtiö Paasilinna on kustannusalan uusi haastaja, joka julkaisee hyvin valikoitua kauno- ja tietokirjallisuutta. www.paasilinna.fi

« Takaisin