07.02.2013

Anna Perhon ohjeilla arjesta Superarkea

Oletko ollut viime aikoina liian väsynyt, liian kiireinen tai kärsinyt tunteesta, että et saa tarpeeksi asioita aikaiseksi? Tuntuuko arkesi pelkältä selviytymistaistelulta? Anna Perhon Superarkea! (Paasilinna) houkuttelee ja inspiroi lukijaa ryhtymään oman arkensa laaduntarkkailijaksi lukuisien esimerkkien, tehtävien ja ajatusharjoitusten kautta. Perho kannustaa lukijaa tekemään valintoja, joiden tuloksena arjessa on yhtäkkiä helpompi hengittää.

Harvalla on varaa downshiftata elämäänsä tasolle, jolla pulssi on alempana kuin pakastekalalla. Siksi Anna Perho on kirjoittanut raikkaan ja realistisen oppaan täsmäiskuksi siihen todellisuuteen, jossa bussi ja pomo odottavat, lasten lapaset ovat taas hukassa, ja pulssi maksimissa jo hyvissä ajoin ennen aamukahdeksaa.

Perho ohjaa lukijaa luomaan arkea helpottavia käytäntöjä ja tulemaan oman elämänsä ohjaajaksi. Pohdiskeluun kannustavat tehtävät ja ajatusharjoitukset tukevat lukijaa aina, kun elämä tuntuu enemmän kaaokselta kuin elämältä. ”Tehokkuus-sanaa on turha pelätä, koska se on vain sana. Tehokkuus lisää energisyyttä ja hyvää fiilistä. Asioiden jatkuva lykkääminen ja vitkastelu syövät sitä”, Perho toteaa.

Hän lohduttaa nykyvanhemmuuden ylivaatimuksista ahdistuvia: ”Lapset pärjäävät hyvin, kun heidän perustarpeensa täytetään”, Perho muistuttaa. ”Rakastettu, ruokittu, kammattu ja puettu lapsi kuuluu maailman mittakaavassa pieneen luksuksesta nauttivaan vähemmistöön.”
Uudella elämänasenteella ja näkökulmilla arki kirkastuu sekä muuttuu helpommaksi ja hauskemmaksi. ”Toivon, että ne auttavat sinuakin muuttamaan sitku-fantasiat nytku-todellisuudeksi”, Perho kertoo.” Ja että kirjan luettuasi et enää koskaan kokisi, että oikea elämä on jossain muualla, kun sinä koetat vain selviytyä.”

Perho kiteyttää ohjeensa 20 supervinkkiin, jotka tuovat arkeen helpotusta. Hän kehottaa muun muassa luopumaan surutta haaveista, jotka eivät lähde lentoon yrityksistä huolimatta. Tekemättömistä tehtävistä kannattaa ensin suorittaa ne vastenmielisimmät.

Anna Perho on toimittaja, kolumnisti ja vapaa kirjoittaja, jonka Superarkea!
jatkaa Anna Palaa -oppaan suoraa ja konstailematonta tyyliä. Teksti lähestyy lukijaa kuin parasta ystävää, joka on uusien näkökulmien tarpeessa.

Superarkea!
ISBN 978-952-5856-64-4
Lk 17.3

Lisätietoja: paasilinna.fi/kirjat/superarkea/

Anna Perhon kuvia: paasilinna.fi/kirjailijat/anna-perho/

Arvostelukappaleet: Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi

« Takaisin