21.11.2013

Ennätysyleisöt kerännyt veijarikirjailija Lasse Lehtinen vierailee jälleen Rovaniemellä 3.12.

lasse 4Laajan Suomen-kiertueen tehnyt, ennätysyleisöjä kerännyt veijarikirjailija Lasse Lehtinen vierailee joulukuun alussa jälleen Rovaniemellä. Hän puhuu romaanistaan Hiihtävä hautaustoimisto. Lehtinen vieraili edellisen veijariromaaninsa yhteydessä Rovaniemellä kahdesti ja täytti niin Pohjanhovin kuin paikallisen kirjakaupankin, ääriään myöten.

Hiihtävä hautaustoimistoHiihtävä hautaustoimisto (Paasilinna) on hulvaton tarina kahdesta tempputyöllistetystä suomalaismiehestä. He rakentavat kukoistavan liiketoiminnan ihmisen tuonpuoleiseen ulottuvasta turhamaisuudesta. Diplomi-insinööri Arvo P. Hippi ja ammattiautoilija Jari-Pekka Pirinen perustavat elämyshautaustoimiston, tunnuksella ”Tee viimeisestä matkastasi ikimuistettava!” Kasvava kysyntä yllättää niin tuoreet yrittäjät kuin heidän läheisensä.

Lehtinen kiersi toisen veijarikirjailijan, Kalle Isokallion kanssa syyskuussa esiintymässä Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä sekä Varpaisjärvellä ja Hyvinkäällä keräten täydet tuvat niin kirjastoissa kuin kirjakaupoissa.
Lehtisen edellinen romaani Nätti-Jussi ja siihen liittyneet kirjailijavierailut rikkoivat myynti- ja yleisöennätyksiä Rovaniemellä.

Lasse Lehtinen, kuvaaja Veikko SomerpuroLasse Lehtinen esiintyy ja signeeraa Rovaniemellä:
Tiistaina 3. joulukuuta
kello 16.00 Suomalainen Kirjakauppa, haastattelijana Lapin Kansan emeritus-päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula
kello 18.00 Pääkirjasto
Hiihtävästä hautaustoimistosta sanottua:

”Hykerryttävä romaani (…) Kyllä Lehtinen nyt hyppää maailmankuulun humoristin suuriin saappaisiin ja tekee sen todella onnistuneesti.” - Pertti Ehrnrooth, Karjalainen

”Vallan riemastuttava idea (…) Alkusanoissaan Lehtinen tunnustaa kunniavelkansa Paasilinnalle ja tämän ’menippolaisen satiirin’ taiturimaiselle hallinnalle. Ja sen jälkeen otetaan kaikki riemu irti paasilinnalaisesta tarinankerronnan perinteestä, jossa irvitään pikkusieluisuudelle, tehdään arkisia sankaritöitä, hurmataan jossain välissä muutama nainen ja nautiskellaan herrainherkuista erätulilla. (…) Hiihtävän hautaustoimiston sankarit, Hippi ja Pirinen, ovat ainutlaatuisia miehiä ja samalla kuin kuka tahansa meistä. Tavoitteena on tehdä tarinoiden vankkamoraalisista miehistä peilikuvia, joista lukija voi tunnistaa itsensä. (…) 4/5”
-Tommi Aitio, Kauppalehti

Lehdistökappaleet ja haastattelupyynnöt:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi / 0405064612

Lisätietoja, tekijä & kansikuva:
http://paasilinna.fi/kirjat/hiihtava-hautaustoimisto/
http://paasilinna.fi/kirjailijat/lasse-lehtinen/

« Takaisin