05.04.2013

Greta Garbosta romaanin kirjoittanut palkittu Ellen Mattson Suomessa 11.-12.4.

Ellen MattsonKukaan ei tunne Greta Garboa yhtä hyvin kuin Vendela Berg, tyttö, joka herätti ujon filmitähden kiinnostuksen. Se johti Vendelan Gretan sihteeriksi ja henkiseksi tueksi Hollywoodiin. Elämme Greta Garbon loistoaikaa, 1930-lukua. Ja kuten Kuningatar Kristina, on Gretakin kuuluisuutensa vanki ja uneksii vetäytymisestä.

Suomessa 11.-12. huhtikuuta vieraileva Ellen Mattson kuvailee romaanissaan Tähden takaa Vendelan silmin Greta Garboa lähietäisyydeltä. Likemmäksi Garboa, Hollywood-ikonia, ei voi päästä. Mattson kuvaa samalla ansiokkaasti kahden nuoren naisen elämää unelmatehtaan varjossa.

Ellen Mattson on Helsingissä torstaina 11.4. puolesta päivästä eteenpäin ja 12.4. perjantain. HAASTATTELUAJAT ovat nyt varattavissa kustannuspäällikkö Jan Erolalta osoitteessa jan.erola@paasilinna.fi

TähdenTakaa-etukansi-fin”Taide voittaa todellisuuden, mielikuvitus tieteen, Vendela Gretan. Kokonaisuutena Tähden takaa on erittäin hyvin kirjoitettu, joskin hieman hillitty. Mutta jos pystyy luomaan romaanihenkilön, joka lyö heti Greta Garbon mystisyydessään, niin silloin on kyseessä kirjailija isolla K:lla.”
Martina Lowden, Dagens Nyheter

Lisätietoja Ellen Mattsonista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ellen_Mattson

« Takaisin