04.03.2013

Hannu Mäkelä siirtyi lastenkirjailijana Paasilinnalle – Ääni joka etsi Laulua on herkkä ja monitasoinen tarina

Hannu MäkeläHerra Huun isä, Topelius- ja Finlandia-palkittu Hannu Mäkelä on siirtynyt lastenkirjailijana Kustannusosakeyhtiö Paasilinnalle. Herkkä ja monitasoisen kutkuttava lastentarina Ääni joka etsi laulua on hyvien sanojen ja vilpittömien tekojen ylistys Pimeyden voimia vastaan.  Kirjan kuvittaja on Rudolf Koivu -palkittu Marika Maijala.

Hannu Mäkelän lumoavan uutuusteoksen satu kertoo Äänestä, jota yksinäisyys omassa kotiluolassa alkaa painaa. Vähitellen Ääneen kertyy niin paljon rohkeutta, että tämä pääsee kipuamaan luolasta korkean vuoren huipulle ja näkee ensimmäistä kertaa avaran maailman. Ääni käsittää, että jossain siellä Laulu jo odotti sitä. Jos Laulun vain löytäisi, voisi Ääni saada elämälleen kauan kaivatun tehtävän: oikea kaunis sävelmä alkaisi viimein soida puhtaana.

Kun paikalle lennähtää Korppi, joka suostuu ottamaan Äänen kyytiinsä, alkaa matka kohti seikkailuja, suurempia ja ihmeellisempiä kuin Ääni ikinä on kyennyt aavistamaankaan.
Hannu Mäkelän uusin lastenkirja on herkkä, monitasoinen ja kutkuttava kertomus uskaltamisesta ja löytämisen ilosta.

Mäkelä on kirjoittanut menestyksekkään uransa aikana yli neljäkymmentä lastenkirjaa, kuten Pekka Peloton ja Hevonen, joka hukkasi silmälasinsa sekä lukuisia Herra Huu –tarinoita.
Hän aikoo myös jatkaa kirjoittamista lapsiyleisölle: ”Pidän erityisen tärkeänä, että lapset lukisivat myös tulevaisuudessa”, Hannu Mäkelä kertoo. Hänen monitasoiset lastenteoksensa palkitsevat myös aikuisen lukijansa. ”Kirjallisuuden arvostus siirtyy yhteisten lukuhetkien kautta sukupolvelta seuraavalle”, Mäkelä pohtii.

Ääni joka etsi LauluaArvostelukapaleet ja haastattelupyynnöt: jan.erola@paasilinna.fi
Hannu Mäkelän tuotanto: hannumakela.com/webpage/id/4

Kansikuva ja lisätietoja: paasilinna.fi/kirjat/aani-joka-etsi-laulua/

« Takaisin