23.01.2014

Harhaile hyvyyden perässä, jumppaa arvojasi ja nauti kiitollisuuskuuri

Hyvän-mielen-reseptejäAuta jotakuta, ota digi-detox, hallitse pientä kaaosta, harrasta seksiä ja anna arvan päättää. Siinä muutama esimerkki Elina Tanskasen uutuuskirjasta Hyvän mielen reseptit (Paasilinna). Teos esittelee 38 erilaista henkisen ravinnon lajia keittokirjoista tutussa muodossa. Ihmisessä on ainutlaatuinen henkinen ulottuvuus, joka tarvitsee monipuolista ravintoa voidakseen hyvin.

Omalle mielelleen kannattaa kokkailla jotain pientä hyvää joka päivä, ja juhlahetkinä tehdä kunnon ateria pidemmän kaavan mukaan. Hyvän mielen reseptit tepsivät niin puuduttavaan arkeen kuin pieniin kriiseihinkin. Raaka-aineiden kirjo ulottuu arjen pienten ilojen hyödyntämisestä pyyteettömään vapaaehtoistyöhön ja liikunnasta luovuuteen. Elina Tanskasen kirjassa käydään läpi myös henkisen ravitsemuksen perusteet.

Nouse sängystä oikealla jalalla, ole joku jollekulle, ota totuusseerumia!

henkinen-ravintokolmioMeissä on yleisesti tunnustettujen psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen ulottuvuuden lisäksi henkinen ulottuvuus, Tanskanen kirjoittaa. Siinä ihmisestä tekevät ihmisen meille tyypilliset ominaisuudet kuten taiteellisuus, vastuunalaisuus, eettisyys, huumori ja arvottaminen. Juuri henkinen ulottuvuus auttaa ihmistä asettumaan heikkouksiensa, menneisyytensä ja nykyolosuhteiden yläpuolelle. Siksi sen vaaliminen on meille erityisen tärkeää.

Sisuunnu, tee asioita yksin, täytä lasisi puoliksi, laadi oman elämäsi soundtrack, uskalla rakastaa ja valitse taistelusi!

“Elämä vailla juhlia on kuin pitkä tie vailla lepotaukoja.” – Demokritos
”Olisinpa lähtenyt yksin. Ajatella nyt kanelia, kun tuntematon kutsuu!” – Muumipappa
”Sinkoa unelmasi avaruuteen leijan tavoin. Et tiedä, mitä se tuo tullessaan, uuden elämän, uuden ystävän, uuden rakkauden, uuden maan.” – Anais Nïn
“En tiedä kysymystä, mutta seksi on ehdottomasti vastaus.” – Woody Allen

Tanskanen-ElinaElina Tanskanen (s. 1977) on tietokirjailija, vapaa kirjoittaja ja logoterapeutti ja opiskelee seksuaaliterapeutiksi. Hän on tehnyt TV2:n hyvinvointiohjelma Hehkua ja kirjoittanut kolme kiitettyä oma-apuopasta ihmissuhteista. Hän pitää Trendi-lehdessä suosittua Auta, Elina -palstaa, vetää logoterapiakoulutuksia ja pitää Helsingissä vastaanottoa. Aiemmin Tanskanen (os. Pirinen) on toiminut muun muassa Trendi-lehden päätoimittajana.

Lisätiedot & kirjankansi:

paasilinna.fi/kirjat/hyvan-mielen-resepteja/

Kuva Elina Tanskasesta:
paasilinna.fi/kirjailijat/elina-tanskanen

Haastattelu- ja mediakappalepyynnöt: Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi / +358405064612

« Takaisin