21.03.2011

Heikki Ahopelto siirtyy Kustannusosakeyhtiö Paasilinnaan

Lähiruoan puolestapuhuja Heikki Ahopellon toinen keittokirja Lähellä maata ilmestyy ensi syksynä. Teoksen julkaisee Kustannusosakeyhtiö Paasilinna.

Lähellä maata on ohjekirja kotikokille, joka haluaa kasvattaa jotain itse. Teoksessa lähdetään omalta pihalta ja parvekkeelta ja mennään metsään asti. Teoksen reseptien valmistamisessa käytetään raaka-aineita, joiden kasvattamisesta on annettu ohjeita.  Ruoan valmistaminen onnistuu myös yksinkertaisilla välineillä, mutta ruoanlaitto saa viedä aikaa.

”Hyvä ruoanlaitto alkaa siemenen istuttamisesta. Suhde ruokaan syntyy itse laittamisesta ja siitä, että on esimerkiksi kasvattanut jonkun ruoka-aineen itse. Ruoanlaitosta tulee henkilökohtaista, mikä alkaa ohjata käyttäytymistä positiivisella tavalla”, toteaa Ahopelto.

”Kannatan käytännöllisyyttä, ja näitä juttuja voi soveltaa oman hyvän fiiliksen vuoksi. Kaikkien ei tarvitse kasvattaa kaikkea ruokaa itse, vaan joku voi kasvattaa yrtit, toinen ottaa muutaman kanan”, Ahopelto jatkaa.

Heikki Ahopelto on keittiömestari ja Orivedellä sijaitsevan Armasperhe-juustolan omistaja. Kaikki Armasperheen juustot valmistetaan kyytönmaidosta, joka on peräisin Pentti Ukkosen Koivulinnan tilalta Jäminkipohjasta. Ahopelto haluaa edistää vanhan ajan vaihdantatalouden kaltaista käytännöllistä tapaa syödä hyvin.

Ennen omaa yritystään Ahopelto on tuonut lähiruoka-ajattelua ravintola Masuuniin, Henriksiin, Näsineulaan ja Urkuun.

Ahopellon ensimmäinen teos Lähellä – hyvän maun ruokia ilmestyi vuonna 2010 Otavalta.

Lisätietoja:
Petteri Paasilinna
toimitusjohtaja
040 418 5409 | petteri@paasilinna.fi

 

Syksyllä 2009 perustettu Kustannusosakeyhtiö Paasilinna on kustannusalan uusi haastaja, joka julkaisee hyvin valikoitua kauno- ja tietokirjallisuutta. www.paasilinna.fi

« Takaisin