26.03.2013

Herra Huu ilmestyy 40-vuotisjuhlapainoksena – Hannu Mäkelältä myös runouutuus

Hannu MäkeläSuomen rakastetuimpiin satuhahmoihin kuuluvan Herra Huun seikkailujen kolme ensimmäistä osaa ilmestyy kesällä 40-vuotisjuhlapainoksena. Paasilinnan julkaisemana juhlapainoksena ilmestyy myös toinen Hannu Mäkelän hulvaton satuteos, Hevonen joka hukkasi silmälasinsa. Juhlan kruunaa Mäkelän uusi runokokoelma, elokuussa ilmestyvä runoteos Musta on meri.

Kuka liikkuu pimeässä, kun valot sammutetaan? Se on herra Huu, jonka tehtävänä on pelotella lapsia öisin. Hän on vanhassa puutalossa asuva pieni mies, joka itse asiassa pitää lapsista. Hän ei vain uskalla sanoa sitä, mutta Rimma ja Mikko tietävät sen. Herra Huu osaa monta hyvää vanhaa taikaa, ja lasten mielestä herra Huu onkin välillä kuin kummitus.
Ja sitten taas itsekin hyvin säälittävä.

Hannu Mäkelän Herra Huu -juhlapainoksessa ilmestyy yksissä kansissa kolme ensimmäistä Huu-romaania: Herra Huu, Herra Huu saa naapurin ja Herra Huu muuttaa. – Ensimmäisen Herra Huu -kirjan ensijulkaisusta on nyt kulunut 40 vuotta.
Juhlapainoksena ilmestyy tulevana kesänä myös toinen rakastettu lastenkirjaklassikko, vuonna 1974 ilmestynyt Hevonen joka hukkasi silmälasinsa. Aiemmin tänä keväänä Paasilinna julkaisi Mäkelältä uuden lastenromaanin Ääni joka etsi laulua.

Elokuussa ilmestyy uusi Hannu Mäkelän runokokoelma Musta on meri. Kuusikymmenluvun puolivälissä esikoisrunoteoksensa Sinisen taivaan, harmaan jään kirjoittaneelta Mäkelältä on julkaistu jo yli kaksikymmentä runoteosta. Musta on meri on kokoelma koskettavia unirunoja, jotka huokuvat meren ja elämän ja iän tuomaa mystiikkaa.

”Meri meri, alati valpas, aina vapaa: kaiken elämän keinuva kehto.”

MustaOnMeri HuhuuHerraHuu HevonenJokaHukkasiSilmalasinsa

 

 

 

 

 

Hannu Mäkelä (s. 1943) on Finlandia- ja Topelius-palkittu kirjailija. Hän on kirjoittanut romaaneja, lastenromaaneja, runoja ja näytelmiä; kaikkiaan jo yli sata alkuperäisteosta.

Lisätietoja:
paasilinna.fi/kirjat/aani-joka-etsi-laulua
hannumakela.com/webpage/id/4 (Hannu Mäkelän tuotanto)

Haastattelu ja lehdistökappalepyynnöt:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi

www.paasilinna.fi

« Takaisin