05.09.2013

Isokallio tekee kirjan lannistumattomasta Mato Valtosesta

Kalle IsokallioVeijarikirjailija Kalle Isokallio kirjoittaa seuraavaksi Mato Valtosesta ja hänen lannistumattomasta elämänasenteestaan. Valtonen on tehnyt ja saavuttanut mahdottomia ja välillä saanut havaita, ettei maailma ollut vielä valmis hänen villeille ideoilleen. Vieteriukkona Valtonen on aina noussut uusiin seikkailuihin. Uutta matoa koukkuun ilmestyy vuoden 2014 tammikuussa.

kirja ei kerro Madosta, se kertoo Madon asenteesta elämään, jota voisi kutsua haitarinsoittajan kissakäännökseksi tai laatikon vieteriukoksi”, Kalle Isokallio kuvaa työn alla olevaa hankettaan. ”Haitarinsoittaja putoaa kompastuessaan selälleen ja jatkaa soittoa. Vieteriukko ponnahtaa uudestaan ja uudestaan ulos, vaikka kuinka painaisit kantta päälakeen. Jos vieteriukko osaisi kissakäännöksen, siinä meillä olisi Mato.”

Mato Valtonen on elämänsä aikana toteuttanut lukemattomia mahdottomuuksia, kuten järjesti Leningrad Cowboysin ja Puna-armeijan yhteisen ilmaiskonsertin Suurtorille. Isokallion mukaan Valtosen uskaliaisuuden takana on päätös jättää koulunkäymiset keskikouluun. ”Liiallisella koulutuksella on pilattu moni mies”, Isokallio toteaa.

Raha ei tunnu olevan Valtoselle se eteenpäin ajava voima, päinvastoin. Mies kun tuntuu tekevän asioita huvikseen, tai sen takia ettei niitä mukamas voi tehdä. Ulkoapäin katsellen, mies näyttää kuitenkin tyytyväisemmältä kuin moni sellainen, jolla on hillopurkki täynnä. Toki joskus Valtosen matka on ollut vuoristorataa, ja joku asia on jäänyt puolitiehen. Ei sen takia, etteikö Mato olisi ollut valmis. Maailma vain ei sillä hetkellä osannut nähdä samaa mitä Mato näki.

”Toivottavasti muutama lukija kirjan luettuaan uskoo siihen, että onnistuminen maistuu makeammalta muutaman epäonnistumisen jälkeen”, Isokallio pohtii.

Uutta Matoa koukkuun ilmestyy vuoden 2014 tammikuussa. Julkaisijana toimii Kustannusosakeyhtiö Paasilinna.

Kalle Isokallio (s. 1948) on yhteiskunnallisia veijariromaaneja kirjoittava vapaa kirjailija. Ajan, joka kirjoittamiselta jää, hän käyttää lorvailuun, ellei satu musisoimaan johtamansa Åttopojat orkesterin kanssa. Hän on kirjoittanut liki kaksikymmentä teosta, joista valtaosa on romaaneja.

Lisätiedot:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / 040 505 4612 / jan.erola@paasilinna.fi

« Takaisin