12.09.2013

Juomatölkkien avausnipsut kauniiksi esineiksi Tölkkidesignilla

TölkkidesignNäyttävän Kahvipussin uusi ulottuvuus -teoksen tehneen Seija Saarisen toimittamassa uutuuskirjassa Tölkkidesign juomatölkkien avausrenkaat muuttuvat design-käsilaukuiksi, kaula- ja rannekoruiksi ja lampunvarjostimiksi.

Pihdit, sivuleikkurit, virkkuukoukku ja lankaa. Kenties vasara ja alusta. Ja riittävän runsas määrä juomatölkkejä – tai ainakin tölkkien avausnipsuja. Niistä ja hyppysellisestä kärsivällisyyttä syntyy design-lampunvarjostimia, -käsilaukkuja, -kaulakoruja, -kravatteja, -kukkaroita, -vöitä, -pannunalusia ja -säärystimiä.
Tölkkidesign - tekijät julkistamisessaSeija Saarisen toimittama Tölkkidesign-kirja esittelee vaihe vaiheelta myös eri tekniikat, joilla tölkkidesign-tavarat syntyvät. Ohjeet ovat selkeitä ja upeiden kuvien avulla helposti seurattavia.

”Sain idean tähän kirjaan Kahvipussin uusi ulottuvuus -kirjaa tehdessäni. Olin nähnyt muutamia tuotteita, jotka oli tehty juomatölkkien avausrenkaista”, Saarinen kertoo. Kirjan kymmenen tekijän kaarti löysi toisensa Facebook-ryhmän ja viidakkorummun avulla. ”Koska asumme aika laajalla alueella, tarvitsimme kuvien vuoksi useamman kuvaajan. ”

Muutamia ideoita avausrengastöistä jäi vielä käyttämättä. ”Esimerkiksi suunnittelimme lapsille haarniskaa ja pohdimme, voiko nipsuja ommella ompelukoneen napinompelu toiminnolla”, Saarinen sanoo. Kirjan kustantanut Paasilinna järjestikin elokuussa päättyneen yleisökilpailun uusista nipsuohjeista. Kisan runsas sato ja kilpailun tulokset esitellään myöhemmin syksyllä, kirjan julkistuksen jälkeen.
”Nipsuista voi tehdä mitä tahansa”, Saarinen toteaa. ”Tästä kirjasta saatte perusteet luovalle osaamisellenne, kaikki muu on lopulta kiinni teidän omista käsistänne. Eli ei muuta kuin nipsuilemaan!”
tolkkidesign-tekijatTekijät: Anu Lahti (Amadee), Eija-Sinikka Rautajuuri (Eya Modernity), Katri Luttinen, Kia Kulmala (Machia Design), Leena Leppänen, Maiju Suominen (Machia Design), Marja-Liisa Varjonen, Riina Lampinen ja Seija Lindholm. Toimittanut Seija Saarinen.
Kuvat: Kimmo Karvinen, Renne Ahlqvist Johanna Ainonen ja Satu ”Sassa” Stenroos.
TÖLKKIDESIGN -kirjan tekijöitä tavattavissa to 12.9. klo 10-14 osoitteessa Kustannusosakeyhtiö Paasilinna, Korkeavuorenkatu 35, 1.krs, Helsinki.
(klo 13.30-14 on haastatteluvaraus)
http://www.paasilinna.fi

Ilmoittautumiset, haastattelupyynnöt & arvostelukappaleet: jan.erola@paasilinna.fi

Lisätietoja, kuvia ja malliaukeamia:
http://paasilinna.fi/kirjat/tolkkidesign/

Tolkkidesign-vedos-18-liteTolkkidesign-vedos-97-liteTolkkidesign-vedos-81-lite

« Takaisin