20.03.2014

Katse esteelle ja yli! Innostava kirja kuninkuuslaji kenttäratsastuksesta

4P4B2069Ronja ja Hyppe Salmen 3-2-1, Ratsasta! (Paasilinna) kuvaa 15-vuotiaan Muusan ja hänen hevosensa Hopsin vaativaa, mutta palkitsevaa tietä kohti kenttäratsastuskilpailua – ja kenties vielä lajin huippua. Yhdessä tyttö ja hevonen kohtaavat vaativan lajin haasteet, niin pettymykset kuin onnistumisen riemun. Lisäksi kirja toimii kattavana oppaana kenttäratsastuksesta kiinnostuneille ratsastajille.

3-2-1-etukansiKenttäratsastusta ei suotta kutsuta ratsastuksen kuninkuuslajiksi. Kilpailussa ratsukot suorittavat kolme keskenään erilaista osakoetta. Kouluratsastuksessa edellytetään harmoniaa ja tarkkuutta, rataesteillä räjähtävää voimaa ja maastoesteillä rohkeutta ja kestävyyttä. Suomalaisessa kenttäratsastuksessa on tapahtumassa sukupolvenvaihdos, muun muassa nuorten EM-kulta matkusti tänä vuonna Elmo Jankarin mukana Suomeen. Kenttäratsastuksen sanotaan olevan yksi maailman vaarallisimmista lajeista. 3-2-1, Ratsasta! antaa eväät turvalliseen ja tavoitteelliseen harrastamiseen sekä kilpailemiseen.

”Juuri ennen maastoradalle ampaisua lähettäjä laskee sekunteja ääneen alaspäin. 30, 15, 10. Päässä humisee, jännittää, pelottaa. Mitä mä teen täällä? Ja kun kolme viimeistä sekuntia iskevät ilmaan, ajatus kirkastuu. Mä tiedän mitä mä haluan. Mä haluan just tätä. 3, 2,1, ratsasta!”

Kirja perustuu Visiorex Oy:n Yleisradiolle tuottamaan samannimiseen televisiosarjaan. 

Ronja Salmi on median sekatyöläinen: käsikirjoittaja, juontaja ja toimittaja. Hän on tuttu kasvo useista Ylen nuorten tv-ohjelmista, kuten Galaxista, urheilumestareista ja hevosohjelmista.
Hyppe Salmi
toimii genretuottajana Ylen nuortenohjelmissa ja viettää vapaa-aikansa tallilla ja koiran kanssa ulkoillen.
Tytär ja äiti jakavat rakkauden kirjoihin ja elokuviin – ja hevosiin.

Valokuvat: Lars Johnson (kuvaaja mainittava)
Lisätiedot, kuvat ja tekijäkuva:
http://paasilinna.fi/kirjat/3-2-1-ratsasta-intohimona-kenttaratsastus/

Haastattelu- ja lehdistökappalepyynnöt:
Viestintäpäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi / 040 5064612

« Takaisin