22.11.2013

Kolme kerronnan mestaria Vihtorin kirjastossa

Aarnio-Pitko-Tuuri”Kirjan totuusaste on kohtuullinen”, Vihtorin kirjastoon tiistaina 26. marraskuuta saapuva Matti Pitko kertoo Puolikarkeista muistelmistaan. Seuranaan Sokos Hotelli Tammerissa hänellä on pilven reunalla istuskelevista Leninistä ja Gogolista kertovan Herra Himmelsraumin päiväkirja- romaanin kirjoittanut Aulis Aarnio sekä Mannerheim-ristin ritarit -kirjassaan kuhunkin 191 sotiemme sankariin perehtynyt Antti Tuuri.

Sokos Hotelli Tammerin Vihtorin kirjasto täyttyy kirjallisuudella tiistaina 26.11. klo 18–20. Uutuusteoksistaan kertovat kirjailijat Aulis Aarnio, Matti Pitko ja Antti Tuuri. Kirjailijat signeeraavat teoksiaan kustannuspäällikkö Jan Erolan juontaman tilaisuuden jälkeen. Kirjoja on tuolloin saatavilla hotellista.

Aulis Aarnio on oikeustieteilijä ja kirjailija. Hän on kirjoittanut yhteensä yli 40 tieto- ja kaunokirjaa, julkaissut yli 300 lehtikirjoitusta ja kolumnia mm. Helsingin Sanomissa ja Aamulehdessä sekä toiminut päätoimittajana useissa julkaisuissa. Aarnion uusin romaani Herra Himmelsraumin päiväkirja kertoo kahdesta suuresta venäläisestä, Leninistä ja Gogolista, ja heidän edesottamuksistaan molemmin puolin Pyhän Pietarin porttia. Matti Pitko on palkittu journalisti, pakinoitsija ja kirjailija. Aamulehdessä pitkän uran tehnyt Pitko on kirjoittanut liki kymmenen teosta. ”Kirjan totuusaste on kohtuullinen, mutta hyvää tarinaa en pilaa kaikilla tosiasioilla”, Pitko kuvaa Puolikarkeita muistelmiaan.

HerraHimmelrauminPaivakirjaMannerheim-ristin ritareista kirjoittanut Antti Tuuri on palkittu kirjailija, joka tunnetaan Etelä-Pohjanmaata, Äitini suku –sarjan sekä sotiamme kuvaavista romaaneistaan. Tuuri on palkittu Finlandia-palkinnolla, Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnolla sekä Aleksis Kiven palkinnolla.

Tilaisuudessa on kirjojen ostomahdollisuus.
Vapaa pääsy.

Sanottua:
”Että juristitko kirjoittaisivat vain kuivaa tekstiä, vielä mitä. (…) Lukija löytää terävän piikin nykymenoon, jossa ihmisyys tahtoo jäädä pysyvästi taka-alalle.
Palkitsevaan kirjaan on sidottu poliittista valtataistelua, historiaa, merkkimiesten satiirisia henkilökuvia ja ironiaa.”
-Herra Himmelsraumin päiväkirja, Pekka Kymäläinen, Aamulehti

Mannerhein-ristinRitarit”-Tärkeintä itselleni oli näkökulman löytäminen ihmisiin: millaisia ihmisiä olivat he, jotka saivat korkeimman kunniamerkin Suomessa, Tuuri sanoo. Tuuri yllättyi.
-Hämmästyin sitä, miten hurjia teot olivat, joista heidät palkittiin kunniamerkillä. Mitkään amerikkalaiset Rambo-elokuvat eivät ole mitään sen rinnalla, mitä tavalliset miehet joutuivat tekemään ja tekivät, Tuuri sanoo.”
-Mannerheim-ristin ritarit, Aamulehti

”Nöyryyttävintä on, kun Päivi nauraa niille Pitkon jutuille minusta, jotka eivät minua lainkaan naurata.”
- Puolikarkeat muistelmat, Paavo Lipponen

Puolikarkeat muistelmatLisätietoja:
Aulis Aarnio: Herra Himmelsraumin päiväkirja
http://paasilinna.fi/kirjat/herra-himmelsraumin-paivakirja/
Antti Tuuri: Mannerheim-ristin ritarit
http://paasilinna.fi/kirjat/mannerheim-ristin-ritarit/
Matti Pitko: Puolikarkeat muistelmat
http://paasilinna.fi/kirjat/puolikarkeat-muistelmat/

Haastattelu- ja lehdistökappalepyynnöt:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi / 040 5064612

« Takaisin