02.04.2013

Lehtiseltä uusi veijariromaani syksyksi – Suosalo lukee Nätti-Jussin äänikirjaksi

Suosalo-Natti-Jussi-aanikirja 2Ensi syksynä Lasse Lehtiseltä ilmestyy uusi veijariromaani Hiihtävä hautaustoimisto. Lehtisen viime vuoden menestysromaani Nätti-Jussi puolestaan muuntuu äänikirjaksi tänä keväänä, lukijana Martti Suosalo. Nätti-Jussia juhlistetaan myös huhtikuun 8. päivä Rovaniemen Pohjanhovin Nätti-Jussi-symposiumissa.

Vahvan paluun koko kansan humoristiksi viime syksynä ilmestyneellä Nätti-Jussi -veijariromaanilla tehnyt Lasse Lehtinen kirjoittaa ensi syksyksi jälleen veijariromaanin. Hiihtävä hautaustoimisto on tarina kahdesta tempputyöllistetystä miehestä, jotka kyllästyvät jatkuvaan kurssittamiseen ja pätkätöihin. He päättävät viimein ottaa elämänsä ohjat omiin käsiinsä ja perustavat yrityksen, jonka ala ei varmasti katoa Suomesta: hautaustoimiston. He oivaltavat markkinaraon, elämyshautajaiset. Monen haaveena kun on kokea suuria – edes kuolemansa jälkeen.

Arto Paasilinnan idean pohjalta Lehtisen kirjoittama Nätti-Jussi puolestaan ilmestyy huhtikuussa äänikirjana. Lukijana toimii äärimmäisen muuntautumiskykyinen, lukuisia kertoja palkittu näyttelijä Martti Suosalo. Nätti-Jussi on esillä myös omassa nimikkosymposiumissaan Rovaniemellä. Pohjanhovissa järjestettävään Nätti-Jussi-symposiumiin osallistuu kansanjoukkojen lisäksi muiden muassa kirjailija Lasse Lehtinen itse sekä pohjoisen tarinankertoja Jope Ruonansuu. Yleisökeskusteluun on vapaa pääsy.

Nätti-Jussin paluu – symposium Lapin tarinaperinteestä

Hotelli Pohjanhovi, Rovaniemi Maanantaina 8.4. klo 18-20 (Lasse Lehtinen signeeraa klo 17-18, kirjaa saatavilla)

Keskustelijoina:

Lasse Lehtinen, kirjailija
* Uusin teos Nätti-Jussi, Arto Paasilinnan aineiston pohjalta

Jope Ruonansuu, koomikko, muusikko ja sanataiteilija
* Nätti-Jussin tarinaperinteen jatkaja meidän aikanamme

Pentti Harjumaa, runoilija-kirjailija
* Nätti-Jussin ja lappilaisen jätkäkulttuurin asiantuntija

Markku Torkko ja Mauno Kylli
* Lapin kaskukirjan tekijät

Keskustelua isännöi Lapin Kansan päätoimittaja Matti Posio.

LASSE LEHTINEN (s. 1947) on yli 30 kauno- ja tietoteoksia kirjoittanut kirjailija. Aiemmin hän on työskennellyt toimittajana sekä kansanedustajana ja europarlamentaarikkona.Filosofian tohtori Lehtinen aloitti kirjailijanuransa jo 1970-luvun lopulla.

Lisätietiedot ja haastattelupyynnöt: jan.erola@paasilinna.fi
[http://paasilinna.fi/kirjat/natti-jussi-suomalaisen-seikkailijan-elamakerta/]
[http://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Suosalo]

« Takaisin