11.12.2013

Pariisilainen dieetti, Raevaaran perhesurmaromaani, Raili Hulkkosen elämäkerta

Paasilinna2014kevat-katalogikansiKustannusosakeyhtiö Paasilinnan ensi kevään ohjelma on täynnä kirjallisia herkkuja. Jopa kevään laihdutuskirja perustuu hyvän ruoan järkevään syömiseen, pariisilaisittain. Kevään nimiä ovat muun muassa Kalle Isokallio ja Mato Valtonen, Arto Luukkanen ja Viktor Vladimirov, Tiina Raevaara, Tuija Välipakka, Elina Tanskanen, Raili Hulkkonen ja John Langdon-Davies sekä luontokirjailijat Juha Laaksonen, Mikko Lagerström ja Riku Lumiaro.
Vuoden 2014 avaa Paasilinnalla Ranskan tunnetuimman ravintoasiantuntija Jean-Michel Cohenin Pariisilainen dieetti. Cohenin ruokavaliossa korostuvat ranskalaisen ruokakulttuurin parhaat puolet: tuoreet ainekset, päivän mittaan nautittujen ruokamäärien tasapaino ja aterioiden oikea ajoitus. Pariisilainen dieetti ei ole pikadieetti. Se on uusi lähestymistapa ruokaan ja tapa nauttia elämästä. Sen avulla näytät hyvältä ja tunnet olevasi elämäsi kunnossa.

Tammikuussa ilmestyy myös Tiina Raevaaran Laukaisu, joka tarkastelee perhesurmaa kaunokirjallisin keinoin. Se vie lukijan lähelle, mutta samalla etäännyttää, sillä kysehän on vain tarinasta eikä pakahduttavasti uutisesta. Tuija Välipakan runoteos Take Away on lempeä, ironinen, makaaberi runoteos kuolemasta. Elina Tanskanen kysyy kirjassaan Hyvän mielen reseptejä: ”Syöt päivittäin, mutta milloin olet viimeksi tarjoillut mielellesi jotain maukasta ja ravitsevaa?” Kalle Isokallio kirjoittaa Mato Valtosesta otsikolla Uutta Matoa koukkuun. Kirja ei varsinaisesti kerro Madosta, vaan hänen peräänantamattomasta elämänasenteesta. Matoa voisi verrata lannistumattomaan vieteriukkoon. Arto Luukkanen on kirjoittanut trillerin Suojelusenkeli Viktor Vladimirovista.

Jos ruotsalaisia ja norjalaisia olisi kuunneltu, talviolympialaisia ei ehkä olisi alettu järjestää koskaan, Lasse Erola kertoo teoksessaan Olympialaisten outoja tapauksia, joka näkee päivänvalon juuri ennen Sotšin kisoja. Kirja on runsaasti talvikisatarinoita sisältävä, myös lukuisilla kesäisillä lisätarinoilla uudistettu laitos Erolan aiemmasta teoksesta, joka keskittyi yksin kesäkisoihin. Maaliskuussa ilmestyy legendaarisen sotakirjeenvaihtaja John Langdon-Daviesin vuonna 1940 englanniksi julkaistu teos Hyökkäys lumessa – Brittikirjeenvaihtajan talvisota (Invasion in Snow). Espanjan sisällissodassa ennen talvisotaa kirjeenvaihtajana toiminut Langdon-Davies tunnetaan hänen perustamastaan lastenoikeusjärjestö Plan Internationalista. Plan saakin lahjoituksen jokaisesta myydystä Hyökkäys lumessa -kirjasta.

Lukuisia elämäkertoja kirjoittaneen Pirkko Vekkelin uutuusteos on maaliskuussa ilmestyvä Raili Hulkkonen – Kauneuden suurlähettiläs. Valtakunnan ykkösmeikkaajaksi tituleerattu Raili Hulkkonen aloitti työnsä jo 1960-luvulla. Hän erottui nopeasti joukosta tyylitajunsa, palavan intonsa ja ”hyvien käsiensä” ansiosta. Hulkkosesta tuli ensimmäisiä ammattimeikkaajia maassamme, arvostettu kauneuden pioneeri, joka on puhunut aina hyvän ihonhoidon ja perustyylitajun puolesta. On koko joukko huippuartisteja, jotka eivät astu julkisuuteen ilman Railin kauneuskäsittelyä. Tellervo Koivisto, Paula Koivuniemi, Jutta Urpilainen, Katri Helena, Niina Kurkinen, Merja Larivaara ja monet muut upeat naiset ovat luottaneet Raili Hulkkoseen.

Kuka tahansa saa tulla kylään Ria Nymanin keittokirjassa Yövieras. Pikkutunneilta aamupäivään, tarjolla on hyvää yöruokaa, kiireetöntä aamua, huoletonta brunssia. Ronja ja Hyppe Salmen saman nimiseen YLE TV2:lla pyörineeseen sarjaan perustuva 3-2-1, ratsasta! Intohimona kenttäratsastus kertoo ratsastuksen kuninkuuslajista. 15-vuotias Muusa haluaa kenttäratsastajaksi, jossa matkalla hänen lempeänä kumppaninaan on musta jättiläinen nimeltä Hops.

Lumien sulaessa Juha Laaksonen, Mikko Lagerström ja Riku Lumiaro kuvaavat teoksessaan Luonnon kaunis pihapiiri – Miten saan puutarhani kukoistamaan, kuinka luonnonmukaisuus ja puu­tarhanhoito kohtaavat parhaimmillaan yltäkylläisenä väriloistona sekä elämän monimuotoisuutena.

Paasilinna kevään kustannusohjelma (pdf)

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja lehdistökappaleiden ennakkotilaukset:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi / 040 5064612

« Takaisin