21.12.2013

Piparikaruselli on vuoden 2013 hauskin piparkakkutalo

piparkaruselli-1Arkkitehtien piparkakkutalot -kirjan innoittaman Vuoden 2013 hauskin piparkakkutalo -kisan on Milla Torkkel Parolasta. Torkkelin talosuunnitelma on Piparikaruselli. Tuomaristo antaa tunnustuksen myös piparikodalle ja espanjalaista sadonkorjuujuhlavankkuria kuvaavalle piparkakkutyölle.

Piparkakusta tehty karuselli voitti Vuoden 2013 hauskin piparkakkutalo -kisan. Samalla voittaneen työn suunnitelleesta Milla Torkkelista tuli Vuoden Piparkakkuarkkitehti. Hauskimman piparkakkutalon valitsivat Arkkitehtien piparkakkutalot -teoksen (Paasilinna) tekijät Jari ja Sirkkaliisa Jetsonen sekä veijarikirjailija Lasse Lehtinen. Voittaja ja tunnustukset saaneet pipariarkkitehdit saavat palkinnoiksi kirjoja.piparkaruselli-2

piparkakkuromeriaTuomariston tunnustuksen saanut Romaria-teos kuvaa espanjalaisia sadonkorjuujuhlia. Romeriassa kyläläiset tekevät vankkureita, vaunuja, kärryjä ja koristelevat ne sadonkorjuun mukaisesti. Niinpä pipariteoksessa on perinteisiin asuihin pukeutuneita pipari-ihmisiä sekä herkkuja.
Tunnustuksen sai myös lappalaista kotaa kuvaava piparikota.

piparkakkukota-1Lisätietoja:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi

Esimerkkitaloja teoksesta Arkkitehtien piparkakkutalot:
http://paasilinna.fi/kirjat/arkkitehtien-piparkakkutalot-uudistettu-laitos/

« Takaisin