13.05.2011

Ravintola Luomon upea keittokirja on ilmestynyt

Jouni Toivasen ja Tuukka Kosken Luomo esittelee heti ensimmäisenä vuonna Michelin-tähden ansainneen ravintolan huikeita ruoka-annoksia.

Näyttävyyttä, hauskuutta ja nykyaikaisuutta

Luomo on elävä esimerkki siitä, miksi ruokamaailman katseet ovat tällä hetkellä suuntautuneet vahvasti juuri pohjoismaihin. ”Oman keittämiseni perusajatus on, että jokaisessa annoksessa on oltava idea, jippo tai hauska juttu. Sen lisäksi annoksen tietysti pitää täyttää gastronomiset normit ja maistua hyvältä. Ja ruoassa on myös oltava jotain pohdittavaa, jotain mikä jää asiakkaan korvien väliä kutkuttamaan,” avaa Toivanen ruokafilosofiaansa.

Keittokirja näyttää Luomon syntytarinan ja avaa keittiömestari Jouni Toivasen ajatuksia ruokien taustalla. Osa ensimmäisen toimintavuoden aikaansaannoksista on dokumentoitu Tuukka Kosken visuaalisen täydellisin sekä ruokahalua herättävin kuvin. Menuista on valittu lähes kolmenkymmenen annoksen Best of –reseptikokoelma.  Kirja kuvaa Toivasen matkaa ravintolan alkutaipaleelta nykyhetkeen valottaen samalla huippukokin tulevaisuudensuunnitelmia.

Luomo on oiva hankinta edistyneille harrastajille.

« Takaisin