14.02.2013

Säihkettä juhlapöytään kuppikakuilla

Ihanat KuppikakutMakeaa tai suolaista, kuppikakku on raikas vaihtoehto perinteisille leivonnaisille. Sanna Kiiskin ja Lee Ehnqvistin uutuusteoksessa Ihanat kuppikakut (Paasilinna) suosikkireseptinsä paljastavat myös lukuisat kuppikakkujen ystävät, kuten Lenita Airisto, Lauri Karhuvaara, Kaisa Liski ja Tuomas Enbuske.

Ensimmäinen maininta cupcake-nimisestä leivonnaisesta löytyy vuodelta 1796, Amelia Simmonsin teoksesta American Cookery, jota pidetään ensimmäisenä amerikkalaisen kirjoittamana keittokirjana. Siitä lähtien kuppikakut ovat olleet suosittuja herkkuja, erityisesti Yhdysvalloissa. New Yorkissa voi tuskin kulkea yhtä korttelin pätkää törmäämättä cupcake-myymälään. Viimeistään tv-sarjat, kuten Sinkkuelämää ovat tehneet kuppikakut myös suomalaisille tutuiksi.

Lee Ehnqvist

Sanna Kiiskin ja Lee Ehnqvistin kuppikakkukirjassa on tekijöiden upeiden luomusten lisäksi ohjeet muun muassa Lenita Airiston puolukka-kinuskikuppikakkuihin. Tuomas Enbuskelle mieleiset chili-suklaakuppikakut maustuvat kinuskilla ja sormisuolalla, Kaisa Liskin vaniljalla, basilikalla ja valkopippurilla. Liski kuorruttaa kakkunsa lopuksi laventeli-valkosuklaalla.

Kuppikakkuherkkujaan paljastavat myös Mia Halonen, Lauri Karhuvaara, Sami Garam, Sanna Mämmi, Saara Aalto, Alexandra Alexis, Janne Kataja ja Kirsi Salo. Halloweenin laku-salmiakkikuppikakkujen kaltaisten makeiden reseptien lisäksi kirjassa on useita suolaisia vaihtoehtoja, kuten vuohenjuustopaprika-, kylmäsavulohi-, jauheliha- ja halloumi-parsakaalikuppikakut.

Kuppikakkukirjalla voi herkkuohjeiden oppimisen lisäksi tehdä hyvää: Sanna Kiiski luovuttaa tekijäpalkkionsa lyhentämättömänä Hope ry: n toiminnan tukemiseksi.

Sanna Kiiski & Lee Ehnqvist : Ihanat kuppikakut
Kuvat: Pekka Mustonen

ISBN 978-952-5856-71-2

Sanna Kiiski

Pitkään MTV3:n Huomenta Suomen toimittajana työskennellyt Sanna Kiiski on kuppikakkuja suomalaisena käsityönä valmistavan Mormor Cupcakesin toimitusjohtaja sekä Enbuske&LInnanahde Crew:n radiotuottaja. Hän esiintyy parhaillaan kahdessa myös tv-ohjelmassa, Nelosen Leijonanluolassa sekä YLE TV1:n Totuus rakkaudesta -sarjassa. Lee Ehnqvist on Mormor Cupcakesin tuotepäällikkö.

Haastattelu, kuva- ja lehdistökappalepyynnöt:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi

Kansikuva ja lisätietoja: paasilinna.fi/kirjat/ihanat-kuppikakut/

 

« Takaisin