29.08.2013

Tiina Raevaaralta romaani perhesurmista

Tiina RaevaaraRuneberg-palkitun ja Martti Joenpelto -novellikilpailun voittaneen Tiina Raevaaran tuleva romaani Laukaisu käsittelee perhesurmia. Ensi vuoden tammikuussa julkaistavan teoksen julkaisee Kustannusosakeyhtiö Paasilinna.

Perhesurma on rikoksista ehkäpä vaikeimmin ymmärrettävä teko. Miksi kukaan haluaisi tuhota läheisiään, saati omia lapsiaan? Silti joku tekee niin, Suomessakin, vaikka onneksi melko harvoin. Tiina Raevaara tutkii romaanissaan ilmiötä kaunokirjallisuuden keinoin.

Romaanikerronta vie samaan aikaan lähelle kohdettaan, mutta auttaa myös etäännyttämisessä – onhan tarinassa kuitenkin kyse vain tarinasta, ei oikeasta, pakahduttavasta uutisesta.

”Aihe on vaivannut minua kauan”, Raevaara kertoo. ”Mietin, kuinka pienistä asioista ihmisen sortumisessa oikeastaan onkaan kyse.  Olin pitkään sitä mieltä, etten voi enkä halua kirjoittaa noin raskaasta aiheesta. Lopulta tarina kuitenkin suorastaan vyöryi päälleni, ja kirjoitin kirjan ensimmäisen version kahdessa viikossa.”

Raevaaran kolmas romaani Laukaisu ilmestyy tammikuussa 2014. Julkaisijana toimii Kustannusosakeyhtiö Paasilinna.

Tiina Raevaara (s. 1979) on Runeberg-palkittu kirjailija. Vuonna 2011 palkittu En tunne sinua vierellä on novellikokoelma. Raevaara voitti Martti Joenpolven novellikilpailun vuonna 2006. Hänen esikoisromaaninsa Eräänä päivänä tyhjä taivas ilmestyi vuonna 2008. Hän on myös kirjoittanut tietoteoksen Koiraksi ihmiselle sekä romaanin Hukkajoki. Raevaara on koulutukseltaan filosofian tohtori, pääaineenaan perinnöllisyystiede. Nykyään hän työskentelee päätoimisena kirjailijana sekä pitää tiedeaiheista blogia Suomen Kuvalehden verkkosivuilla.

Lisätiedot: Kustannuspäällikkö Jan Erola / 040 5064612 / jan.erola@paasilinna.fi

« Takaisin