Heikki Ahopelto

Lähellä maata

Lähiruokakirja vie mennessään lapsuuden makumuistoihin ilman raaka-aine- tai keittiövarustekikkailuja

Lähiruoan puolestapuhuja Heikki Ahopelto paneutuu uudessa Lähellä maata – teoksessaan itsekasvatettuun ruokaan. Hän rohkaisee kasvattamaan herkkuja siemenestä alkaen ja on laatinut reseptit helpoiksi kotikokeille.

”Suhde ruokaan syntyy itse laittamisesta ja siitä, että on esimerkiksi kasvattanut jonkun ruoka-aineen itse. Ruoanlaitosta tulee henkilökohtaista, mikä alkaa ohjata käyttäytymistä positiivisella tavalla”, toteaa Ahopelto. “Lähiruoka-ajattelu on saamassa yhä enemmän jalansijaa kauppojen valikoimista.”

Kirjan ruokaohjeiden keskiössä ovat itse tuotetut ja niin mahdollisimman puhtaat ruoka-ainekset. ”Mitä kauempana olemme eineksistä ja lisäaineista, sitä paremmin me voimme ja makuaisti kiittää. ”, Ahopelto kertoo.

Teos tarjoaa maistuvia ruokaohjeita elämännautiskelijoille ja makuseikkailijoille ja myös esteetikoille, joille ulkonäkö on puoliruokaa.

Mediassa

Uutiset

21.03.2011

Heikki Ahopelto siirtyy Kustannusosakeyhtiö Paasilinnaan