Sammy Hagar

Red – sensuroimaton rock-elämäni

Sammy Hagar kuuluu rockmusiikin menestyneimpiin ja pahamaineisimpiin laulajiin. Hän kertoo musiikin parissa viettämänsä elämän tarinan soolouransa hillittömyyksistä vuosikymmenen mittaiseen taipaleeseen Van Halenin laulusolistina, sekä kaiken siltä väliltä.

Sammy Hagar on ollut heavy metal -musiikin valovoimainen kiintotähti yli 30 vuoden ajan. Hän saavutti menestystä jo Montrose-yhtyeessä sekä soolourallaan, joka tuotti kappaleen I Can’t Drive 55 kaltaisia isoja hittejä ennen mahtipestiä Van Halenin keulakuvana. Hagarin levytyksiä on myyty miljoonia ympäri maailman. Perittyään Van Halenin alkuperäisen laulajan David Lee Rothin manttelin vuonna 1985 Hagar piti suunnattoman suositun yhtyeen loiston vuosina jopa vahvemmassa kurssissa kuin koskaan, ennen kuin sai koruttomasti kenkää vuonna 1996. Toiset kymmenen vuotta myöhemmin hän palasi voitokkaana vetämään bändin reunion-kiertueen, joka muodostui sekä huimaksi yleisömenestykseksi että henkilökohtaiseksi katastrofiksi.

Elämäkertaansa hän on nyt koonnut nousujohteisen rockuransa tyrmistyttävät ja uskomattomat tarinat. Hän tarjoaa lukijoille ylenpalttisen auliin tilaisuuden tutustua Van Halenin kulissien takaisiin maailmoihin. Hagar toimii oppaana rockhistorian menestyksekkäimpiin kuuluvan rockbändin maailmanlaajuisilla stadionkiertueilla, yksityisissä suihkukoneissa, bailuissa sekä tietysti kaikissa julkisuuden ja menestyksen sudenkuopissa. Hagarin tilinteko ei säästele ketään ja kaikkein vähiten häntä itseään.

Kirjan on suomentanut Asko Alanen.