Miten rahoittaa oma kirja?

Kirjan omakustantaminen on loistava tapa saada teoksesi esille ilman, että sinun tarvitsee kulkea perinteistä kustannusreittiä. Omakustantaminen voi kuitenkin olla kallista. Jos etsit keinoja oman kirjasi rahoittamiseen, tässä on muutamia ideoita, joiden avulla pääset alkuun.

Crowdfunding

Yksi vaihtoehto kirjasi rahoittamiseen on käyttää joukkorahoitusalustaa, kuten Kickstarteria tai Indiegogoa. Joukkorahoituksessa perustat kampanjasivun ja asetat taloudellisen tavoitteen. Hankkeestasi kiinnostuneet ihmiset voivat sitten lahjoittaa rahaa auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi. Vastineeksi he voivat saada palkintoja, kuten signeeratun kappaleen kirjastasi tai maininnan kiitokset-osiossa. Joukkorahoitus voi olla loistava tapa kerätä rahaa kirjaasi varten ja luoda samalla yleisöä.

Henkilökohtaiset lainat

Toinen vaihtoehto on ottaa henkilökohtainen laina. Voit käyttää lainasta saatavat rahat omakustanteen kustannuksiin, kuten painatus- ja markkinointikuluihin. Henkilökohtaista lainaa ottaessasi on tärkeää vertailla korkoja ja takaisinmaksuehtoja ennen lainanantajan valintaa. Haluat myös varmistaa, että sinulla on varaa kuukausittaisiin maksuihin.

Säästöt

Jos sinulla ei ole kiire omakustanteeseen, toinen vaihtoehto on aloittaa säästäminen nyt, jotta voit rahoittaa kirjasi myöhemmin. Tämä vaihtoehto voi kestää kauemmin, mutta sen avulla voit julkaista kirjan itse ilman velkaantumista. Voit alkaa säästää rahaa kuukausittain säästötilille tai sijoittaa rahastoihin, jotka voi myydä pois, kun haluat julkaista kirjan itse.

Yhteenveto

Voit rahoittaa oman kirjasi monin eri tavoin. Joukkorahoitusalustat, kuten Kickstarter tai Indiegogo, voivat olla loistava tapa kerätä rahaa hankettasi varten. Voit myös ottaa henkilökohtaisen lainan tai aloittaa säästämisen nyt, jotta voit rahoittaa kirjasi myöhemmin. Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, varmista, että teet tutkimustyötä ja suunnittelet etukäteen, jotta voit julkaista unelmiesi kirjan itse ilman, että pankki menee rikki.

Related Post