Ronja Salmi, Hyppe Salmi

3-2-1, ratsasta! Intohimona kenttäratsastus

15-vuotias Muusa haluaa kenttäratsastajaksi ja tekee työtä saavuttaakseen unelmansa. Kumppanina matkalla hänelläon lempeä musta jättiläinen, Hops. Yhdessä tyttö ja hevonen kohtaavat vaativan lajin haasteet, niin pettymykset
kuin onnistumisen riemun.
Kenttäratsastusta ei suotta kutsuta ratsastuksen kuninkuuslajiksi. Kilpailussa ratsukot suorittavat kolme keskenään erilaista osakoetta. Kouluratsastuksessa edellytetään harmoniaa ja tarkkuutta, rataesteillä räjähtävää voimaa ja maastoesteillä rohkeutta ja kestävyyttä. Kirjassa 3-2-1, ratsasta! seurataan Muusan ja Hopsin tietä kohti kenttäkilpailuja. Mitä kaikkea onkaan opittava, kuinka paljon jaksettava ja koko ajan uskottava siihen, että joku päivä unelmasta tulee totta.
”Juuri ennen maastoradalle ampaisua lähettäjä laskee sekunteja ääneen alaspäin. 30, 15, 10. Päässä humisee, jännittää, pelottaa. Mitä mä teen täällä? Ja kun kolme viimeistä sekuntia iskevät ilmaan, ajatus kirkastuu. Mä tiedän mitä mä haluan. Mä haluan just tätä. 3, 2,1, ratsasta!” – Muusa

Ronja Salmi on median sekatyöläinen: käsikirjoittaja, juontaja ja toimittaja. Hän on tuttu kasvo useista Ylen nuorten tv-ohjelmista, kuten Galaxista, urheilumestareista ja hevosohjelmista.
Hyppe Salmi toimii genretuottajana Ylen nuortenohjelmissa ja viettää vapaa-aikansa tallilla ja koiran kanssa ulkoillen.
Tytär ja äiti jakavat rakkauden kirjoihin ja elokuviin – ja hevosiin.
Kirja perustuu Visiorex Oy:n Yleisradiolle tuottamaan saman nimiseen televisiosarjaan.Valokuvat: Lars Johnson (kuvaaja mainittava)

Uutiset

20.03.2014

3-2-1, Ratsasta! – Kuvia kirjanjulkistamisesta!

20.03.2014

Katse esteelle ja yli! Innostava kirja kuninkuuslaji kenttäratsastuksesta