John Curran

Agatha Christien salaiset muistikirjat

Kun Agatha Christie kuoli 85 vuoden ikäisenä vuonna 1976, hänestä oli tullut maailman suosituin kirjailija. Yli kahden miljardin myynnillä ympäri maailman hän on tavoittanut uskomattoman tuotannon.

Agathan merkittävä perintö löytyi hänen tyttärensä kuoltua. Perheen kodin ullakolta kaivettiin esiin muistikirjat, 73 käsinkirjoitettua vihkosta. Tutkija John Curran alkoi purkaa muistikirjojen tekstiä, ja tämän aarrelöydön sisältö tulee nyt kaikkien luettavaksi kirjassa Agatha Christien salatut muistikirjat.

John Curranin teos tuo lukijoiden ulottuville uutta yllätyksellistä tietoa Agathan Christien työskentelytavoista: miten hänen itse kirjoittamansa muistiinpanot, listat ja luonnokset johtivat hänen moniin menestyksellisiin kirjoihin, näytelmiin ja novelleihin. Kirjasta selviää, mitkä olivat vaihtoehtoiset juonet, nimet ja roolihahmot, poistetut kohtaukset ja jopa suunnitelmat kirjoittamattomista teoksista.

Agatha Christien salatut muistikirjat sisältää myös kaksi ennen julkaisematonta Hercule Poirot novellia: Koiran pallon tapaus ja Kerberoksen kiinniotto.

Kirjan on suomentanut Risto Raitio.

Lue Etelä-Suomen Sanomien juttu: ESS 28.10.2010, Agatha Christie (pdf)

Kirjallisuusmatka Englantiin Agatha Christien jalanjäljille

Lomalinja järjestää kirjallisuusmatkoja Agatha Christien ja Jane Austenin jalanjäljille. Matka vie niihin maisemiin, joissa he liikkuivat, elivät ja imivät vaikutteita. Lue lisää Lomalinjan sivuilta.

Mediassa

Uutiset

06.04.2011

Matkalla Agatha Christien sielunmaisemassa