Etelä-Suomen Sanomat 18.3.2015: Lehtikaalia on kyllä kokeiltava

Kaunis kirja, houkuttelee kokeilemaan.

Lehtikaali kuuluu superruokiin, se kun on kovin terveellinen kasvis. Siinä on runsaasti proteiinia ja rasvaa, rautaa enemmän kuin naudanlihassa ja lisäksi tulevat vitamiinit A, K, C, B. Vielä kalsiumit ja mangaanit päälle. Hyviin vaikutuksiin kuuluvat luuston, lihasten, silmien ja hermoston terveyden edistäminen. Lehtikaali hillitsee tulehdusta, alentaa kolesterolia ja auttaa jopa painonhallinnassa.

Mikään edellisestä ei tietenkään toteudu, ellei lehtikaalia syö. Meillä melko tuntematon kaalilajike sopii yllättävän moneen ruokaan. Lehtikaalisipsit ovat vasta alkua. Lehtikaalipizza houkuttelee, chow mein lehtikaalista samoin. Lehtikaali-perunasalaattia pitää tehdä ja laittaa leivän päälle lehtikaalipestoa. Yllättävä, monipuolinen, herkullinen reseptivalikoima!

« Takaisin