Tomi Björck ja Matti Wikberg

Farang – modernia aasialaista

”Tomi Björck ja Matti Wikberg ovat laittaneet tietonsa ja taitonsa kansien väliin. Raaka-aineet ja niiden käsittelytavat, työkalut ja -menetelmät käsitellään niin, että lukijan on helppo siirtyä tekijäksi.

Silmänruokaa tarjoavat Tuukka Kosken valloittavat valokuvat.”

– Kotitalous, 3/2010

Helsingissä Taidehallin tiloissa sijaitseva Farang on modernia aasialaista ruokaa tarjoava suosittu laaturavintola, jota pyörittävät maailmalta oppinsa hakeneet huippukokit Tomi Björck ja Matti Wikberg.

Farang – modernia aasialaista kertoo tekijöidensä intohimoisesta suhteesta ruokaan. Keväällä 2010 ilmestyvä kirja esittelee Farangin ruokia, juomia, raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä. Teos antaa myös kattavan kuvan tämän hetken aasialaisesta ruoasta. Kirjassa luodaan myös silmäys kiireisen ravintolan kulissien taakse, keittiön ja salin hektiseen toimintaan päivän aikana.

Tuukka Kosken tasokkaat ja suuret valokuvat ovat jo itsessään makumatka ja graafikko Kimmo Kivilahden suunnittelema ulkoasu ja Jukka Iivarisen taittotyö erottaa teoksen tavanomaisista ruokakirjoista.

Farang – modernia aasialaista sisältää 70 valmistusohjetta, nopeista aikaa hieman enemmän vaativiin. Kaikki reseptit ovat autenttisia Farangin ohjeita, mutta ruokien valmistaminen onnistuu myös kotikeittiössä. Reseptien raaka-aineet ja niiden oikeat käsittelytavat esitellään erikseen, samoin tarvittavat työkalut, laitteet ja työmenetelmät. Reseptien raaka-aineita löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista ympäri Suomen. Hieman eksoottisempien raaka-aineiden rinnalla esitellään aina vaihtoehtoiset tuotteet.

Matkailu Aasiassa on viime vuosina noussut suurten kuluttajaryhmien suosioon. Sen myötä kiinnostus terveelliseen aasialaiseen ruokaan on kasvanut räjähdysmäisesti ja tarjonta on monipuolistunut takavuosien ”neljä pientä ruokaa” -listoista. Farang on avaamisestaan lähtien ollut erittäin suosittu. Ravintolan asiakaskunta vaihtelee laidasta laitaan, nuorista kaupunkilaisista liike-edustukseen ja Taidehallissa käyviin kulttuurin kuluttajiin.

www.farang.fi

Mediassa

Uutiset

09.05.2012

Tomi Björck vierailulla Suomalaisissa kirjakaupoissa

25.05.2011

Suomen ravintola-aatelin huippuja Paasilinna-kustantamolla: nyt Farang ja Luomo, tulossa Savoy