Helsingin Sanomat 19.3.2015: Trendikaalista ilmestyi kirja

Helsingin Sanomat 19.3.2015

Maailmalla riehuva lehtikaalikuume ei näytä laantuvan. Suomessakin lehtikaalin myynti seitsenkertaistui viime vuonna.

Kalsiumia, rautaa, C-vitamiinia ja proteiineja uhkuva kaalilajike kiinnostaa kokkaajia, mutta moni on ymmällään, miten tuosta tummanvihreästä hittivihanneksesta tehdään hyvää ruokaa?

“Tätä kaikki tuttavatkin kyselivät minulta. Lehtikaalia on käytetty kaalikulttuurista tunnetuissa Itä-Euroopan maissa, mutta suomalaisille se on ollut vähän vieras ja outo vihannes”, sanoo Salla Korpela.

Huomattuaan kuinka paljon lehtikaalin käyttö herättää kysymyksiä, hän päätti kirjoittaa siitä ruokakirjan. Kale – kaikkea hyvää lehtikaalista (Paasilinna) ilmestyi viime viikolla. Siihen on koottu joukko helppoja reseptejä kotikokkien käyttöön.

“Ohjeet on tarkoitettu nimenomaan nopeatekoisiksi arkiruuiksi”, Salla Korpela sanoo.

Hän suosittelee käyttämään lehtikaalia etenkin pastoissa, wokeissa ja piiraissa.

Kun lehtikaalin huuhtaisee, poistaa kovan ruodin ja freesaa sitä hetken pannulla, siitä syntyy erinomainen lisäke. Pastakastikkeeksi se muuntuu, kun lisää joukkoon kermaa ja viimeistelee ruuan parmesaanilla. Lehtikaali sopii hyvin myös thaityyppisiin ruokiin.

« Takaisin