18.06.2013

Hevonen hukkasi jälleen silmälasinsa

Hevonen joka hukkasi silmälasinsaHerran Huun isän Hannu Mäkelän rakastetuimpiin kuuluva lastenromaani Hevonen joka hukkasi silmälasinsa on ilmestynyt juhlapainoksena. Kirja on yli 200 teosta kirjoittaneelle Mäkelälle edelleen erityinen.

Hevonen oli oikeastaan viettänyt kuljeksivaa elämää. Monien kokemusten jälkeen se asettui aloilleen. Hevonen alkoi henkensä pitimiksi lukea hevoskirjoja, kirjoitti arvosteluja ja postitti ne hevoslehdille. Yhtenä kauniina päivänä hevonen kadotti silmälasinsa, joita ilman se ei nähnyt enää harjoittaa ammattiaan.

Oli aika lähteä maailmalle katselemaan hiukan suurempia nähtävyyksiä.

Hevonen joka hukkasi silmälasinsa ilmestyi alun perin vuonna 1977. Se on Hannu Mäkelän rakastetuimpia lastenromaaneja.

“Harvoista omista kirjoistaan pitää niin paljon, että niihin palaa. Kun kirja on tehty, se kuolee ainakin minulta. Elämän sille antavat jos antavat sitten muut, lukijat. Hevosta voin kuitenkin pitää kädessäni ja joskus jopa selata ja katsoa edes kuvia. Sen tekeminen aiheutti minulle aikanaan hyvän mielen. Toivottavasti kirjasta on yhä iloa muillekin.” –Hannu Mäkelä

hannu-mäkelä-4vHannu Mäkelä (s. 1943) on Finlandia- ja Topelius-palkittu kirjailija. Hän on kirjoittanut romaaneja, lastenromaaneja, runoja ja näytelmiä; kaikkiaan yli kaksi sataa alkuperäisteosta.

Lehdistökappaleet & haastattelupyynnöt:
Kustannuspäällikkö Jan Erola / jan.erola@paasilinna.fi / +358 040 5064612
Kansikuva: paasilinna.fi/kirjat/hevonen-joka-hukkasi-silmalasinsa
Kirjailijakuva: paasilinna.fi/kirjailijat/hannu-makela

« Takaisin