25.03.2015

IS 24.3.2015: ”Samanlainen huuto tästä tulee” Iiro Viinanen julkaisi leikkauslistansa

Iiro Viinasen kirja Vaaran vuodet 1991 – 1995 on edelleenkin hyvin ajankohtainen teos.

Iiro Viinanen toimi valtiovarainministerinä Suomen lähihistorian kenties kohtalokkaimpina vuosina 1991 – 1995. Hän kirjoitti tuolloin yksityiskohtaisia muistiinpanoja, ja kiihkeät vuodet tallentuivat tuoreeltaan paperille. Silti noista vuosista kaksi vuotta vaati niin kovan hinnan, että iltaisin tai lähinnä öisin kotiin tultuaan hän oli niin väsynyt, ettei päivän tapahtumista jaksanut kirjoittaa.

Kirja kuvaa kaunistelematta, miten kovassa paineessa koko Suomi tuolloin oli.

”Teksti sisältää arvioita monesta henkilöstä, jotka eivät läheskään aina ole mairittelevia. Syy siihen oli monesti se, että lopen tuskastuneena poliittiseen peliin vakavilla asioilla väsynyt mies oli kommenteissaan kriittinen. Niin minä tunsin silloin, ja niin kirjoitin.”

Ilta-Sanomissa 24.3.2015:

”Ex-valtiovarainministeri Iiro Viinanen (kok) esitteli oman leikkauslistansa tiistaina 24.3.2015.

Leikkauslistojen isänä tunnetun  Iiro Viinasen kohteena on valtion menoja kuusi miljardia euroa. Viinanen kävi läpi budjettikirjansa.
– Monta kertaa tulee mieleen omat ajat Ahon hallituksessa. Paljon on yhtäläisyyksiä, oleellinen ero on korkotaso, Viinanen sanoi ennen listansa esittelyä.
– Joudumme leikkaamaan kuluja, johon ei meillä ei ole kerta kaikkiaan ole varaa. Ei tätä pelkästään leikkaamalla saada kuntoon. Tarvitsemme saada viennin vetämään ja veronmaksajia lisää töihin, Viinanen jatkoi.”

 

Voit ostaa kirjan kätevästi verkkokaupastamme tästä linkistä:

http://paasilinna.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/historia_ja_muistelmat/442#!product_id=9789522990327

« Takaisin