Seija Saarinen

Kahvipussin toinen ulottuvuus

Kahvipussin toinen ulottuvuus on upea jatko-osa myyntimenestyskirjalle Kahvipussin uusi ulottuvuus.

laukku

valkoinen-joutsen


Tässä uudessa kirjassa Seija Saarinen opastaa lukijansa uudelleen kahvipussiaskartelun lumoavaan maailmaan. Tämän kirjan ohjeilla osaat tehdä itsellesi näyttäviä koristeita, kestävän kauppakassin tai todella tyylikkään iltalaukun.

Kahvipusseista saat kauniita ja näyttäviä käyttöesineitä niin arkeen kuin juhlaan. Eikä kahvipussi ole ainoa materiaali, josta voit askarrella itsellesi tavaroita; voit käyttää myös karkkipapereita, koiran- ja kissanruokapusseja, sipsipusseja.

Kirjassa neuvotaan niin kuvin kuin sanallisin ohjein, miten teet itsellesi kierrätysmateriaalista tarpeellisia esineitä.

Seija Saarinen on tietokirjailija, kirjastonhoitaja ja intohimoinen käsitöiden harrastaja.

”Ensimmäisen tupla-joutsenen valmistin poikani häälahjaksi. En ollut sellaista ennen tehnyt. Suunnitellessani sitä en halunnut käyttää liimaa palojen yhdistämiseen, koska en tiennyt onnistuuko työ. Sain joutsenen valmiiksi ja liima puuttui. En halunnut työtä kuitenkaan purkaa ja tehdä uudelleen liiman kanssa. Muutaman päivän sitä mietin, miten joutsenen saa sellaiseksi, että se pysyy varmasti kasassa. Tiesin kahvipussin sisäpuolen olevan muovia ja kestävän 120 ºC lämpöä, pintapuoli kestää 200 ºC. Olin taitellut palat siten, että sisäpuoli oli palan pintapuolena. Tein muutaman uuden palan ja kokeilin mitä niille tapahtuu kuumassa uunissa. Palat olivat uunikuumennuksen jälkeen paremmin yhdessä kiinni kuin liimalla. Kuumiin paloihin ei kuitenkaan kannata koskea, edes patalapulla, siihen jää heti jälki. Kokeilun jälkeen joutsen uuniin, paiston jälkeen ei tarvinnut pelätä, että palat irtoaisivat. Tätä kirjaa tehdessä tein ison joutsenen, joka ei mahdu uuniin. Ison joutsenen kuumentamiseen käytin kuumailmapuhallinta, jossa on lämpötilan säädin.

Kestävän kehityksen vuoksi, pidän erinomaisena, että kahvipussiaskartelu on yhä erittäin suosittua.”