Toimittajat: Ani Kellomäki, Johanna Laitinen, Tommi Laitio, Alex Nieminen, Saku Tuominen

Kaikki muuttuu paremmaksi

Kaikki muuttuu paremmaksi -video ensiesitettiin TedX Helsinki -tapahtumassa Helsingissä 4.11.2010. Viikon sisällä kahdeksanminuuttinen video näytettiin kaikilla suomalaisilla televisiokanavilla ja sen oli katsonut YouTubessa yli 50 000 ihmistä. Televisiossa sen näki yli puoli miljoonaa suomalaista. Video on näytetty aamunavauksena useissa kouluissa. Tämä kirja koottiin videon saaman palautteen vauhdittamana.

“Kun tajusin olevani homo, olin varma, että kohtalonani on elää elämäni täysin yksin.”

“Miksi mun pitää pelätä joka aamu mennä kouluun? Miks muhun käydään käsiks? Miksi mua halutaan lyödä? Ja koska tää kaikki loppuu?”

“Olin päättänyt ratkaista ongelman hyppäämällä mereen kevättalvella 1991.”

Nuoruus on erityisen rankkaa niille, jotka eivät sovi annettuun muottiin. Homo- ja lesbonuorten itsemurhariski on tutkimusten mukaan kolmin–nelinkertainen muihin nuoriin verrattuna.

Tämän kirjan tarinat on kirjoitettu antamaan toivoa. Antamaan lupauksen siitä, että kaikki muuttuu paremmaksi. Aikuisten kirjoittajien oma kokemus antaa lupaukselle varmuutta. Kirjan tarinat auttavat nuoria ymmärtämään tunteitaan ja heidän läheisiään olemaan rakastavasti lähellä.

Kirjan tuotot lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimen ja netin kehittämiseen.

“Ei onnellisuutta voi tavoittaa elämällä piilossa.”

“Hiljainen vastarinta on parempaa kuin mykkä alistuminen, mutta tehokkainta on korottaa ääntään ja kertoa tarinansa, selviytymistarinansa.“
– Jari Tervo johdannossa

Mediassa