Salla Korpela

Kale – kaikkea hyvää lehtikaalista

Kale eli suomalaisittain lehtikaali on trendiruoka, joka kiinnostaa kovasti paitsi maailmalla niin nyt vihdoin kunnolla myös Suomessa. Siitä saa helposti hyvää ja monipuolista ruokaa, ja kaiken lisäksi se kuuluu terveysvaikutuksiltaan ns. superruokien luokkaan. Enää ei reseptejä tarvitse kaivella ruokablogeista tai terveyslehdistä, kun KALE – KAIKKEA HYVÄÄ LEHTIKAALISTA kokoaa parhaat lehtikaalireseptit yksien kansien väliin. Lehtikaalisipsit ovat monellekin tuttuja, mutta kale taipuu liharuokien lisukkeeksi, pastan seuraksi, wokkiin, keitoiksi, salaateiksi, pizzaan, piiraisiin, letuiksi ja tietenkin smoothieiksi. Kalen pähkinäinen maku pääsee oikeuksiinsa, kun se saa kaverikseen oliiviöljyä, valkosipulia, chiliä, parmesania…

Vaikka kalea saa nykyisin ympäri vuoden hyvin varustetuista ruokakaupoista, yhä useampi kasvattaa lehtikaalinsa itse. Se sopii Suomen oloihin erinomaisesti, sillä se kasvaa hyvin pohjoisissa olosuhteissa eikä pelkää pientä pakkastakaan. Sato on myös helppo säilöä.

Kale-kirja nappaa kiinni trendistä ja kokoaa parhaat reseptit, käsittely- ja säilöntävinkit sekä kasvatusohjeet kotipuutarhurille.

Salla Korpela on monipuolinen kirja-alan ammattilainen. Hän jätti byrokraatin uran ulkoministeriössä elääkseen ja tehdäkseen kirjoja.

Mediassa