Jussi Lähde

Känsä tietää

”Herkullinen esikoisromaani”
– Savon Sanomat 15.9.2010

”Känsä tietää on hyvä kisällintyö”
”Tarinan humoristisuus kantaa”
– Helsingin Sanomat, 23.9.2010

Jätelogistikko Tapio Känsän elämä suistuu uusille raiteille, kun häntä syytetään julkisesti työhyvinvointiseminaarin sabotoinnista. Kun iltapäivälehdet sovittavat miehen harteille valtakunnansovinistin viittaa, apuun rientävät kantakuppilasta tutut veikot, advokaatti Vanhala ja Kuopion kaupunginteatterin näyttelijä Uolevi Sormunen. Julkisuusmyräkän myötä Känsästä kiinnostuvat myös puolueiden takapirut, eikä miehen esiintyminen Ajankohtaisen kakkosen suuressa tasa-arvoillassa ole omiaan mielenkiintoa vähentämään.

Miten tavallinen suomalainen saimaannorpan näköinen mies pärjää kansanedustajaehdokkaana? Miltä tuntuu selässä kanssaehdokkaiden puukonterävä tuki? Miten suhtautua rakennusyhtiöihin, jotka yrittävät väkisin tunteutua tukijoukkoihin? Miten pärjää entinen roskakuskien esimies vaaleissa valtiovarainministeri Pinjaisen erityisavustaja Mielosta vastaan?

Savolaiseen vaalisoppaan työntävät lusikkansa myös kuvankaunis televisiotoimittaja Saara Ukko, maakuntalehden kaikkimuistava veteraanitoimittaja Nisu sekä kampanjaan mukaan ilmottautuva nettityttö Sophie de La Valle. Vankkureiden vauhti kiihtyy, mutta kenen kädessä ovat ohjakset? Känsä tietää. Vai tietääkö?

”Median monitoimimies Jussi Lähde on kirjoittanut esikoisteoksensa, Känsä tietää. Se on aito veijariromaani ja rohkea sellainen. Se uskaltaa nauraa ilmiöille, jotka Suomessa ovat kiellettyjä keskustelunaiheita tai asioita, joista jokaisen itseään älykkäänä pitävän kansalaisen pitää olla samaa mieltä.

Tämä on kirja, joka jokaisen eduskuntaan pyrkivän pitää ostaa ja lukea. Ostos maksaa itsensä takaisin satakertaisesti. Kirja myös osoittaa, että tämä ei ollut Lähteen viimeinen romaani. Toivottavasti jatkoa seuraa.”

– Kunnanjohtaja Kari Häkämies blogissaan 23.9.2010


E-kirjana (Elisa)

Mediassa