Kymmenen riivinrautaa

Säädytön komedia.

Rauno Rämekorvella on yli 60 vuoden kokemus alalta, ja hän on tuona aikana kerännyt suuren aseman ja huomattavan varallisuuden. Valkoiseksi kalkitussa kodissaan Espoon Westendissä jykevä teollisuusneuvos juhli syntymäpäiväänsä tyylillä.

Vieraiden lähdettyä sankari pitää seuraa kahdelle Annikki-vaimolleen. Heillä on nyt ongelma: Annikin astman vuoksi valtavat kukka-asetelmat on poistettava kodista. Rämekorpi määrää taksikuski Seppo Sorjosen kuljettamaan kukat ja ylimääräiset herkut Rämekorven tehtaalle työntekijöiden maisteltavaksi. Toisaalta. Olisi sääli tuhlata niin kauniita kukkia. Edesmennyt johtaja oli naistenmies, joka tunsi paljon naisia. He olisivat vähintäänkin ilahtuneita kukista.

Ämmässuon sijasta kaaputakkinen teollisuusneuvos ja Sorjonen lähtevät kukkakierrokselle Ämmässuolle ja sen lähiympäristöön. Antajan ja vastaanottajan roolit vaihtuvat nopeasti Rauno Rämekorpi tapaa kymmenen läheistä kaveriaan, eikä kenenkään elämä ole enää koskaan entisensä.

Arto Paasilinnan tarinassa herää henkiin ihastuttava ja monipuolinen naiskokoelma. Joukon nuorin on kolmekymppinen hitsaaja Aino, ja vanhin, kenttäupseerin kanssa aiemmin naimisissa ollut Riaama-mummo, on vielä seitsemänkymppisenä innostava huutomerkki. Paasilinna esittää jokaisen hahmon huolellisesti ja lämpimästi.

Related Post