Lähiruokakirja vie mennessään lapsuuden makumuistoihin ilman raaka-aine- tai keittiövarustekikkailuja
Lähiruoan puolestapuhuja Heikki Ahopelto paneutuu uudessa Lähellä maata – teoksessaan itsekasvatettuun ruokaan. Hän rohkaisee kasvattamaan herkkuja siemenestä alkaen ja on laatinut reseptit helpoiksi kotikokeille.
”Suhde ruokaan syntyy itse laittamisesta ja siitä, että on esimerkiksi kasvattanut jonkun ruoka-aineen itse. Ruoanlaitosta tulee henkilökohtaista, mikä alkaa ohjata käyttäytymistä positiivisella tavalla”, toteaa Ahopelto. “Lähiruoka-ajattelu on saamassa yhä enemmän jalansijaa kauppojen valikoimista.”
Kirjan ruokaohjeiden keskiössä ovat itse tuotetut ja niin mahdollisimman puhtaat ruoka-ainekset. ”Mitä kauempana olemme eineksistä ja lisäaineista, sitä paremmin me voimme ja makuaisti kiittää. ”, Ahopelto kertoo.
Teos tarjoaa maistuvia ruokaohjeita elämännautiskelijoille ja makuseikkailijoille ja myös esteetikoille, joille ulkonäkö on puoliruokaa.