Harri Jaskari, Minna Hyytiäinen, Jussi Lähde & Pekka Perttula

Lobbauskirja

Onko eduskunnasta tullut vallan osto- ja myyntiliike? Keitä ovat lobbarit, mihin he pyrkivät ja miten he toimivat? Onko lobbaus osa demokratiaa vai sen vihollinen? Mikä on soveliasta vaikuttamista ja mikä sopimatonta?

Kansa miettii, Lobbauskirja kertoo. Kirjan kirjoittajista kolmella on omakohtaista kokemusta niin lobbaamisesta kuin lobattavana olemisesta. Harri Jaskari, Jussi Lähde ja Pekka Perttula tuntevat vallan kamarit ja takahuoneet.

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari ja Suomenmaan päätoimittaja Pekka Perttula ovat toimineet maan suurimpien puolueiden puoluesihteereinä. Viestintäjohtaja, kirjailija Jussi Lähde on toiminut presidentti Ahtisaaren kabinetissa, lobannut televisiokanava toimiluvan ja huolehtinut suuren pohjoismaisen rakennusliikkeen suhdetoiminnasta. HM Minna Hyytiäinen valottaa lobbaukseen liittyviä laintulkintoja.

Lobbauskirjassa kertojaäänenä on kokemus, nyt ei huudella kentänlaidalta, vaan kerrotaan miten kovaa peli on ja miltä se tuntuu omissa polvilumpioissa. Kirja luo katsauksen lobbauksen historiaan, sääntöihin ja käytäntöihin Suomessa, Euroopan Unionissa ja Yhdysvalloissa. Kotimaista lobbausta käydään läpi onnistumisten ja epäonnistumisten kautta. Teos kertoo myös miten sosiaalisen median nousu on muuttanut lobbausta.

Lobbauskirja on yhteiskunnallisen elämän kultaisen käytöksen kirja, se on kurkistus kansanvallan kulisseihin sekä opaskirja politiikasta kiinnostuneille ihmisille. Tämä on se kirja, jonka olisi pitänyt olla monen lobbarin salkussa hiirenkorville luettuna!

Mediassa

Uutiset

05.11.2010

Lobbauskirja määrittelee soveliaan vaikuttamisen rajoja