Jouni Toivanen ja Tuukka Koski

Luomo

Ilta-Sanomat 17.5.2011: ”Jouni Toivasen kirjoittama ja Tuukka Kosken kuvaama Luomo (Paasilinna) on modernin klassisen kaunis kirja ruokateoksista, joita voi myös yrittää loihtia kotona.”

Piskuinen ravintola Luomo ehti olla Helsingin Kruununhaassa olemassa vaivaiset yhdeksän kuukautta ennen kuin se sai himoitun Michelin -tähden. Kansainvälisen ravintolaoppaan luokituksessa tämä tarkoittaa, että se on omassa kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä.

Luomon kategoria on kekseliäisyys. Keittiömestari Jouni Toivasen käsissä klassisista ruoka-aineista syntyy ennekkoluulottomin ideoin ja tekniikoin hienostunutta ruokaa, joka paitsi yllättää myös palkitsee syöjänsä. Luomo on elävä esimerkki siitä, miksi ruokamaailman katseet ovat tällä hetkellä suuntautuneet pohjoismaihin.

Tämä kirja kertoo Luomon syntytarinan ja Jouni Toivasen ajatukset ruokien taustalla. Ensimmäisen vuoden menut on dokumentoitu Tuukka Kosken upein ruokakuvin. Vuoden ruoista on valittu kolmattakymmentä annosta on kirjattu ylös myös resepteinä. Kirja on dokumentti hienon ravintolan synnystä, nykyhetkestä ja tulevaisuudestakin, katselukirja ja tietysti myös keittokirja edistyneille harrastajille.

Mediassa

Uutiset

25.05.2011

Suomen ravintola-aatelin huippuja Paasilinna-kustantamolla: nyt Farang ja Luomo, tulossa Savoy

13.05.2011

Ravintola Luomon upea keittokirja on ilmestynyt