Markus Hotakainen

Mars

Kosminen lähinaapurimme on aina kiehtonut ihmismieltä. Punainen planeetta on monissa kulttuureissa ollut sodanjumalan symboli, mutta nyt se on valloitettu: ihmiskunta on asuttanut sen roboteillaan.

Vielä sata vuotta sitten monet pitivät Marsia avaruuden muukalaisten asuttamana. Pieniä vihreitä miehiä ei ole löytynyt, mutta Marsissa voi silti olla elämää. Siellä on ollut vettä – jokia, järviä, kenties meriäkin – ja sen ilmasto on ollut lämpimämpi, mutta siitä on aikaa miljardeja vuosia.

Vanhoihin arvoituksiin saadut ratkaisut ovat kuitenkin jättäneet monia kysymyksiä yhä vaille vastausta. Kuinka pitkään Marsissa oli lämmintä? Mihin Marsin vesi katosi? Miksi Marsin ilmasto muuttui? Milloin ihminen matkaa Marsiin? Ja miksi Mars on edelleen populaarikulttuurin suosikkiplaneetta? Hotakaisen uusi Mars-kirja päivittää Mars-tietomme populaaristi, oivaltavasti ja näyttävästi.

Kirjan kuvitus koostuu pääosin luotainten välittämistä upeista kuvista, joista tuoreimmat saadaan suoraan Marsista, kirjan painoon mennessä.

Mediassa

Uutiset

04.10.2013

Atomipommilla avaruuteen!

08.05.2013

Onko Marsissa sittenkin elämää?