Jussi Lähde

Mestariravurit PAINOS LOPPUUNMYYTY

Brad de Veluwe, Charme Asserdal ja Houston Laukko – raviratojen valtiaiden voitot ja tappiot ovat merkinneet monia voitonmaljoja ja kyyneleitä. Mestariravurit kokoaa yhteen suomalaisen raviurheilun lämminveristen hevosten suurimpien voittajien tarinat ja ne ihmiskohtalot, joita hevosten menestys kosketti.

Intohimoisena ravimiehenä tunnettu Jussi Lähde vie lukijansa Seinäjoen hevostalleilta Tukholman Solvallan Elitloppetiin ja Pariisiin tarunhohtoiseen Vincennesin ravipyhättöön. Ensimmäiset lämminveriravurit saapuivat Suomeen 1950-luvulla, presidentti Urho Kekkosen Neuvostoliitolta saamina lahjoina. Puolen vuosikymmenen aikana kotimaisista raveista tuli kansainvälistä huippu-urheilua, jossa suomalaiselle hevosmiestaidolle on kysyntää ympäri maailman.

Mestariravurit on matkaopas raviurheilun areenoille ja kertomus ihmisen ikuisesta viehtymyksestä vauhtiin ja voittamiseen. Lopulta menestyksessä keskeisintä on hevosen ja ihmisen välinen luottamus – taito luoda ja ylläpitää tuo suhde niin voiton kuin tappion päivinä.

Mediassa

Uutiset

26.10.2013

Helsingin Kirjamessut 2013 – Kuvia 2

16.05.2013

Mestariravurit – julkistamistilaisuus kuvina

15.05.2013

Elämysmatka mestariravurien maailmaan