Jamie Freveletti

Pahaa pakoon

”Kerrassaan loistava kirja – täynnä jännitystä, vakoilutaitoa, vauhtia ja vaaroja. Erinomainen esikoisteos.” Lee Child

”Kymmenen sivun jälkeen sydämeni hakkasi hurjasti, ja meno vain kiihtyi sen jälkeen. Hengästyttävä, hiukset pystyyn nostattava lukukokemus – parhaita lukemiani jännäreitä pitkään aikaan.” Tess Gerritsen

International Thriller Writers (ITW) on valinnut kirjan vuoden 2010 parhaaksi esikoistrilleriksi!

Kosmetiikkayhtiön kemisti Emma Caldridge on matkalla Miamista Bogotaán, kun lentokone kaapataan ja se putoaa vuoristoon Venezuelan rajan lähistölle. Emma selviytyy onnettomuudesta ehjin nahoin, mutta joutuu katselemaan vierestä, kun sissit ottavat muut matkustajat panttivangeiksi.

Maratoonarin sinnikkyydellä Emma lähtee seuraamaan sissejä ja heidän vankejaan ja pysyttelee hengissä viidakossa urheilutaitojensa ja tieteellisen tietämyksensä turvin. Niitä tarvitaankin, kun Emma löytää loukkaantuneen matkustajan, salaisen agentin Cameron Sumnerin. Yhdessä he jatkavat panttivankien jäljittämistä pysytellen sissien tuntumassa seuraten heidän jokaista liikettään.

Kun uutinen kaappauksesta kiirii Washingtoniin, puolustusministeriö pyytää apuun Edward Bannerin, joka on entinen upseeri ja nykyinen yksityisen turvallisuusyhtiön johtaja. Banner lähettää onnettomuuspaikalle erikoisryhmän etsimään eloonjääneitä ennen kuin on liian myöhäistä.

Emman ja Sumnerin löytäminen on kuitenkin vasta alkua, sillä Banner tajuaa, että Emma oli koneen pudotessa toteuttamassa omaa tehtäväänsä. Kauniilla, lahjakkaalla biokemistillä on salaisuus, jota kukaan ei osaisi arvata: hänen hallussaan on nerokkaasti naamioitu vaarallinen biologinen ase, josta Emman uhkaajat ovat saaneet vihiä.

Suomentanut Ulla Lempinen.