Sikke Sumari & Benjamin Ilmoni

Sikke – ruokaa rakkaudella

Sikke Sumarin järjestyksessä seitsemäs keittokirja, Sikke – ruokaa rakkaudella julkaistaan helmikuun alussa ja se toimii loistavana käsikirjana LIV – kanavan samannimisen tv-sarjan kanssa, sillä kirja sisältää samoja reseptejä. Sumarin miljoonia katsojakertoja keränneet kokkiohjelmat sekä suositut keittokirjat ovat löytäneet paikkansa suomalaisten kotikokkien arjesta ja uusin teoskin syntyi yleisön pyynnöstä Siken ”vatsan” toisella kotiseudulla, Italian Toscanan Cretin kylässä samaan aikaan tv-sarjan kuvausten lomassa.

Sikke Sumarin ruokafilosofian punaisena lankana on kotoisa ateria, joka tuo hyvän mielen, jos ulkomaailma käy liian kovaksi ja vaativaksi. Siken keittiössä ei tarjoilla kuitenkaan perinteistä lohturuokaa kuten voita, kermaa, sipsejä tai suklaata vaan rakkaudella valmistettua kotiruokaa, josta nautitaan mieluiten hyvässä seurassa rennosti, rauhallisesti ja hitaasti. Kirjassa kunnioitetaan mahdollisuuksien mukaan kotimaista ja italialaista lähiruokaa sekä sesonkituotteita. Ja koska perinteet sekä reseptit kulkevat useimmiten suvussa, ohjeista löytyy niin Siken äidin kuuluisa kaalilaatikko kuin Italian nonnan, rouva Ornella Michelin pastareseptit.

Kirjasta voi valita joko pitkään ja hartaasti kypsennettäviä ruokaohjeita tai pikaisesti loihdittavia aterioita. Lopputulosta ei voi nimittäin mitata keittiössä vietetyn ajan perusteella, sillä se kaikista tärkein ja alati mukana kulkeva raaka-aine sekä maailman paras mauste on rakkaus valmistajalta nautiskelijalle.

Ruokaa rakkaudella LIV:llä 19. tammikuuta alkaen torstaisin klo 21
www.livtv.fi/ohjelmat/sikke-ruokaa-rakkaudella

www.sikkesumari.com

Mediassa

Uutiset

08.03.2012

Sikke Sumarin uusi keittokirja suoraan myyntitilastojen kärkeen!

07.02.2012

Sikke Sumari vierailee Suomalaisessa kirjakaupassa 9.2. ja Stockmannilla 11.2.