Marko J. Ollila

Sonata Arctica

Kemin kuuluisimman musiikillisen vientituotteen epätodennäköinen tarina.

Sonata Arctica kertoo Tony Kakon, pienenä kerrostalopihan lumipenkan päällä lumilapio kourassa hoilanneen ja jo kaksivuotiaana rocktähdeksi aikoneen kohta parikymmentä vuotta pulpunneesta musiikillisesta visiosta, tahdosta ja rautaisesta määrätietoisuudesta. Se kertoo myös yhtyeen alku-uran onnekkaiden olosuhteiden summasta, joita osuu tuhansien yrittäjien joukosta ani harvojen kohdalle.  Sonata Arctica kertoo yhtyeen ja sen lähipiirin äänellä kansainvälisen menestyksen saavuttaneen mutta lööppijulkisuuden tutkan alapuolella lentävän yhtyeen ihmisistä, muusikoista ja suosiosta.

Kirja on kasvutarina yhtyeen musiikista, sen erikoisista sivujuonteista ja genrehyppelyistä. Se on pohjoisen bändin metamorfoosi märkäkorvista myyntimenestyksiksi – se on lähikuva tiiviistä mutta joskus vaikeasta veljeydestä: iloista, suruista, kipeistä miehistönvaihdoksista, vaikeuksien voittamisesta ja musiikista työnä, jossa vuoroin tarjoillaan sampanjaa ja vuoroin paljon huonompaakin juomaa. Bändin jäsenten lisäksi kirjassa kuullaan 15-vuotisen matkan keskeisiä ihmisiä: ”löytäjiä”, levy-yhtiöväkeä, managereita, entisiä jäseniä ja kaveribändejä.

Kirjan toimittaa Marko J. Ollila, kokenut rocktoimittaja, kääntäjä ja kirjailija, joka on aiemmin kirjoittanut kirjan mm. Nightwishista.

Tony Kakko debytoi kirjassa myös pidemmän tekstin tekijänä. Hän on kirjoittanut kirjaan esikoisnovellinsa.

The Sonata Arctica book now available also in english e-book 

buy and download from this link:

http://paasilinna.pikakirjakauppa.fi/tuoteryhma/e_kirjat/1831

 

The Book about Sonata Arctica has just been released in english E-book version. 

The Book tells the story about Kemi’s most notable musical export. 

With the voice of the band itself and the people close to them Sonata Arctica tells the story about the bands rise to international fame. It´s also a story about the luck the band had in the beginning and the lucky coincidences that rarely happen to bands. 

In the book there’s also a complete discography and a lot of previously unreleased pictures spanning the bands whole career.

There will be also a short story The Key in the book by Tony Kakko himself.

 

Alla kuvia Sonata Arctican vierailusta Helsingin kirjamessuilla 25.10.2014.

Sonata kirjamessuilla 25.10. Suomalaisen kirjakaupan lavalla Sonata kirjamessuilla 25.10. standillamme Sonata kirjamessuilla 25.10. lavalla Sonata kirjamessuilla 25.10. lavalla yleisöä

Mediassa

Uutiset

02.12.2014

Sonata Arctica kirjan nimmarisessio Helsingissä 4.12.2014