Antti J. Kallio ja Kari-Otso Nevaluoma

Suomalaisten mestareiden huonekalut – taustoja, tarinoita ja tunnelmia PAINOS LOPPUUNMYYTY

Suomalaisten mestareiden huonekalut – taustoja, tarinoita ja tunnelmia on syntynyt palavasta intohimosta ja voimakkaasta tahdosta, samoista aineksista kuin muotoilun suurimmat saavutukset.

Kirja koostuu Antti J. Kallion kokoamasta valikoimasta suomalaisia huonekaluja, joiden tarina poikkeaa tutuista sankaritarinoista. Modern Historic 1900 -kokoelmaan kuuluu monta unohtunutta suuruutta ja kalusteita, joita ei ole koskaan aikaisemmin valmistettu. Nyt kirjan jokaista huonekalua ryhdytään valmistamaan.

”Minua on kannustanut eteenpäin miltei lapsenomainen usko siihen, että muotoilijoiden ohella myös puhtaasti taiteen saralla työskentelevät ihmiset ovat purkaneet luomisvimmaansa johonkin yllättävään, mikseivät myös huonekaluihin”, Kallio kertoo.

Kirjaan ja Modern historic 1900 -kokoelmaan on valittu kalusteita joukolta, jota maineikkaampaa on vaikea keksiä: Akseli Gallen-Kallelalta, Jean Sibeliukselta, Aulis Blomstedtilta, Oiva Kalliolta, Kimmo Kaivannolta, Timo Sarpanevalta, Kimmo Pyyköltä, Yrjö Kukkapurolta, Eero Aarniolta ja Björn Weckströmiltä. Sekä tämä kirja että Modern historic 1900 –kokoelma tulee olemaan esillä ensi vuoden alussa mm. Pariisissa.

Antti J. Kallio toimii professori, muotoilija Eero Aarnion assistenttina. Kirjan toinen tekijä Kari-Otso Nevaluoma on muotoiluun, asumiseen ja visuaalisiin ilmiöihin erikoistunut toimittaja.

Kirjan valokuvat Anders Portman ja Martin Sommershield.

Voit tutustua kirjaan myös osoitteessa www.1900.fi ja seurata kuulumisia Twitterissä.

Mediassa

Uutiset

16.10.2011

Suomalaisten mestareiden huonekalut julkaistaan 27.10.2011