Taavi Vartia

Varastettu vaimo

”Pidän hirveästi historiallisista romaaneista, mutta aika useat ovat kiinnostavasta aiheesta huolimatta kiusallista luettavaa. Usein homma kaatuu dialogiin ja sen teennäisyyteen. Sun kirjassa toimi kaikki. Se oli taitavasti kirjoitettu, uskottava ja koukuttava, pakko lukea mahdollisimman pian. Ja aika yllättäviä käänteitä. Loppu oli hieno! Viikingit on aina kiinnostaneet minua, ja seurasin jonkun aikaa sitä Viikingit-sarjaakin, mutta sitten se muuttui koko ajan väkivaltaisemmaksi enkä pystynyt enää katselemaan. Olihan tässä sunkin kirjassa paljon väkivaltaa, mutta luettuna sen pystyy ottamaan jotenkin paremmin vastaan. Toivottavasti kirjoitat lisää tällaisia romaaneja. Täytyy mainostaa kaikille, että hyvä joululahja-kirja!”

Anna-Leena Härkönen

 

Vauraan sardinialaisen villakauppiaan tytär, Cristina, ryöstetään kotitilaltaan. Ryöstäjäjoukkoa komentaa nuori viikinkisoturi Dors, jolle johtajansa Halvardin palveleminen on elämäntehtävä. Dors vie kauniin ryöstösaaliinsa Halvardille, jonka vaimo ja tytär ovat kuolleet ja joka yhä suree menetystään syvästi. 

Aluksi Cristina pystyy tuntemaan vain vihaa ja janoaa kostoa. Ajan myötä vihollisyhteisöstä kuitenkin tulee hänen uusi perheensä. Koti-ikävä väistyy vihaa hitaammin, mutta lopulta Cristina kokee tunteita, jotka ovat olleet kätkettynä vuosien ajan. Rakkaus ja himo asettuvat vastakkain kotiin liittyvien muistojen kanssa, ja Cristina, samoin kuin moni kyläläisistä, joutuu kauaskantoisten valintojen eteen.

Varastettu vaimo on viihdyttävä ja väkivahva keskiaikaan sijoittuva romaani viikinkiyhteisön elämästä, eroottisen latauksen voimasta ja tunteiden myrskystä.

 

Taavi Vartia (s. 1965) on suomalainen käsikirjoittaja, ohjaaja ja kirjailija. Hän on ohjannut ja käsikirjoittanut useita pitkiä elokuvia sekä TV-draamaa ja viihdettä. Varastettu vaimo on hänen neljäs romaaninsa.