Jukka Virtanen ja Ilkka Talasranta

Virtanen – omat ja käännetyt

Viihteen monitoimimies. Tästä määritelmästä Jukka Virtanen ei itse pidä. Hänen tähänastinen elämäntyönsä on kuitenkin niin monipuolinen läpileikkaus suomalaisen viihteen historiaa, että kaikki muu tuntuu vähättelyltä. Jukka Virtanen ON viihteen monitoimimies.

Virtanen – omat ja käännetyt on kattava kokoelma Virtasen laulutekstejä: rakastettuja iskelmiä, dramaattisia musikaalikäännöksiä ja hulvatonta huumoria. Mukana on myös aiemmin julkaisemattomia harvinaisuuksia.

”Jukka Virtasen sanan äärelle on mukava istahtaa. Sana on taiturilla hallussa. Sitä voi hohottaa ääneen, siitä voi löytää silmänurkkaa kostuttavaa nostalgiaa ja sen äärellä voi myös hiljentyä.”

Näin luonnehtii Jukka Virtasen laajaa tekstituotantoa kirjan toimittanut Ilkka Talasranta, joka on ollut Virtasen läheinen työtoveri jo yli viidentoista vuoden ajan.

Virtanen – omat ja käännetyt on perusteos jokaiselle suomalaisen laululyriikan ystävälle. Pääosassa ovat mestarin laulutekstit, joita ryydittävät hänen itsensä sekä ystävien ja työtovereiden kertomukset.

Mediassa