03.12.2015

Vuoden äänikirja 2015 on valittu!

Vuoden äänikirja 2015 -palkinnon on saanut Vesa Vierikko Aleksi Aallon teoksesta Rintaperillinen

Rintaperillinen, kansi

Vuoden 2015 äänikirjaksi on valittu näyttelijä Vesa Vierikon lukema äänikirja Rintaperillinen (Paasilinna, 2014). Palkinto myönnetään äänikirjan lukijalle, koska luenta vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten kirjan sisältö välittyy kuulijalle.

Vesa Vierikon luenta Rintaperillisessä on luontevaa ja rytmisesti kiinnostavaa. Ajatuksellisesti luenta on eheää ja läsnä olevaa. Erityisesti raati kiittää siitä, että lukijan tietoisuus kuulijasta ei herpaannu missään vaiheessa. Lukijan ilmaisuvoimainen ääni on myös liikkuva ja miellyttävä.

Kuka on Aleksi Aalto?

Kaikkien yllätykseksi palkintotilaisuuteen Aleksi Aallon puolesta saapui kirjailija Kalle Isokallio.

Hän on nimimerkki Aleksi Aalto.

Kalle Isokallio kiitti tilaisuudessa teoksen äänikirjaksi lukenutta Vesa Vierikkoa: “Kiitos Vesa Vierikolle, teit siitä vielä paremman.”

Kalle Isokallio on julkaissut 20 vuoden aikana lähes kaksikymmentä romaania ja tietokirjaa.

Näkövammaisten kirjastoyhdistyksen äänikirjaraati on myöntänyt Vuoden äänikirja -palkinnon vuodesta 1998 lähtien. Palkinnon tarkoituksena on korostaa laadukkaan äänikirjan merkitystä henkilöille, joiden on vaikea lukea tavanomaista kirjaa. Äänikirjaraati jakaa palkinnon kolmivuotisen toimikautensa viimeisenä vuonna. Tämä palkinto kattaa vuodet 2013 – 2015.

Lisätiedot:

Kustantaja Petteri Paasilinna / petteri@paasilinna.fi / 040 418 5409

 

« Takaisin